- Brysselkål
- 1 avocado
- Salt, peppar, citron
- Smör
Jag fick tipset att göra mos av brysselkål, har redan testat broccoli, blomkål & vitkål. Tyvärr föll inte brysselkålsmoset mig i smaken riktigt, kanske gjorde jag nått tokigt? Brysselkål har ju en lite ‘besk’ eftersmak som ni vet, och den blev jag inte av med… hur gör man det gott?
Kålrotsmos är mitt absoluta favoritmos. Kålot har 4,6 g kolhydrater per 100 g så helt ok, men man kan också blanda i hälften blomkål. Supergott, och krämigt samt billigt och närproducerat!
Pröva med rödkål. Moset får en fantastiskt färg.
När jag gör brysselkålchips krävs det MYCKET citron, men beskan försvinner. Det blir inte surt trots mängderna.
Fick ett tips en gång angående brysselkål och beska. Jag delar dem i halvor och kokar några minuter i saltat vatten, sen lägger jag halvorna med snittytan nedåt i stekpannan med rikligt med smör i (förstås) och steker dem klara på medelvärme. Då försvinner beskan! Lite krångligare kanske men gott, borde ju gå och mixa efteråt också. Har inte hunnit pröva det ännu, låter gott med avokado i.
Spännande med avokado i. Det kanske funkar även till andra moser (broccoli, blomkål m.m.)?
Avokado verkar göra de lite mer ‘moshi’
Jag har läst, men inte testat än, att man kan bli av med lite av beskheten om man byter vatten. D v s kokar brysselkålen några minuter, byter vatten och kokar klart. Har brysselkål i kylen som väntar på att bli mos så kanske testar jag med vattenbyte.