Fredag idag, och jag har inget skoj planerat för jag har en del att fixa innan jag åker till USA nästa vecka. Jag åker på onsdagmorgon och innan dess ska jag lämna in lite artiklar som jag har deadline på, så jag sitter mest och skriver och har det mysigt här hemma 🙂
Bilderna ovan sammanfattar min dag: Benbuljong, BCAA, massa kaffe och spirulina smoothies. I den på bilden är det en halv banan för smakens skull, spirulina är i.n.t.e gott, så jag ska ta och beställa lite kapslar istället.
Ser ni bilden högst upp till höger?
Det är en vågsked som jag fick i julklapp, den är skitsmart verkligen! Mäter upp och skedar upp det man ska ha samtidigt 🙂
Nu ska jag fortsätta skriva, ha en fin fredag hörrni!
Jag brukar ta vanliga buljongkryddor som lagerblad, svartpepparkorn, någon örtkrydda och salt i ganska stor mängd. Dessutom flera msk citronsaft både för smakens skull och för att den ska dra ut mer nyttigheter ur benen med sitt låga PH.
Jag gjorde avkok på renben jag hade i frysen, men soppan smakar lite unket, så jag har svårt att stå ut att äta den.
Har jag varit för petig och skrapat av för mycket?
Någon som vet vad som ger den unkna smaken? Vore bra att kunna undvika att få med det som orsakar detta nästa gång om det går.
Pressa ned lite citron eller vinäger i så tar det bort det “unkna” 🙂
Precis vad jag gjorde och det blev bättre. Blandade också i lite indiska kryddor så det funkade.
Någon annans avkok som smakar unket?
Det var lite lustigt att du bloggade om buljong för ett par dagar sen eftersom jag exakt samma dag hade bestämt mig för att pröva på detta.
Jag har sparat ihop både ben från nöt och kyckling. För mig är det lite oklart hur mycket ben man behöver? Samt om jag kan blanda olika typer av ben för min buljong. Lr måste det vara samm typ av djur?