Fåfäng matte – Beräkna din fettprocent!

Den här formeln har jag knåpat ihop själv & den utgår från att vår nuvarande vikt & fettprocent är känd – de okända variablerna är antingen önskad vikt eller önskad fettprocent! Vi utgår från att vi kör strikt low carb &  tappar fett & inget annat! 

Formel:
nedgång=nv-nv*(1-n%/100)/(1-ö%/100)

Variabler:
nv=nuvarande vikt
n%=nuvarande %
ö%=önskad %

Nu är det alltså bar att sätta in siffror!

Exempel:
Jag väger 60kg, min fettprocent är 22% och jag undrar hur mycket fett jag måste gå ned för att nå en fettprocent på 15%

nv= 60kg
n% = 22%
ö% = 15%

Viktminskning = 60 – 60x(1-0.22)/(1-0.15) = 5 kg
Svar: Har 5 kg att gå ned till en fettprocent på 15% 

 

 

11 thoughts on “Fåfäng matte – Beräkna din fettprocent!

 1. Inspirerande blogg!!!!
  Jag käkar enligt lchf och har en del övervikt kvar men redan tappat 8 kg på ca 2 månader. Har inte kommit igång med någon “riktig” trånnig än utan tar det i den takt jag känner för man är ute och springer 3-4 ggr i veckan. Läste i din blogg om ursobol, tror du det är något som skulle hjälpa mig i viktnedgången eller kräver det att man tränar mycket också? Har försökt läsa om det men de mesta jag googlar fram står på engelska vilket jag inte är så haj på.. Hoppas du har en åsikt!!!

  • Jag tycker att ursobol är klockrent för att minska på fettet, oavsett om man har mycket eller lite. Det hjälper alltid att träna, men tror inte de är ett måste i det här fallet 🙂

 2. Tack för svaret! Ska genast beställa, såg att dem kostade 199:- nu! 🙂
  Hur anpassar man dosen? Är det efter hur mycket man rör sig/tränar eller efter sin storlek?
  Nu väger jag 82 kg till mina 176 cm..

 3. Haha, gud vad häftigt! Jag har 9 kg kvar till magrutorna alltså! Blir periodisk fasta, strikt lchf och mycket träning framöver!

 4. Dagens spinningpass var jättebra det med!

  Om du vill ha powerwalksällskap så är det bara att hojta, vi bor ju nära och ibland kan det vara kul med sällskap

 5. Vad är det för brutal nedknuffning av dig på kostdoktorns “nytt”-sida? Ligger ju tom bloggar över dig som inte är aktiva. Gillar’t icke! Du borde vara överst Brevid doc – upphöjd på en pedistal (strålkastare och fanfarer skulle inte skada det heller) ;-p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.