Jag har fått en återkommande fråga ett bra tag, men inte tagit tag i att besvara den förrän nu! Den lyder ungefär såhär:
Jag ska resa till frankrike/bulgarien/italien/USA/asien/random land & har hört att det ska vara jättemycket snabbmat där (eller massor av ris/bröd/omöjligt att köra low carb! Hur ska jag göra? Ska jag ta med mig carbblocker? Jag vill absolut inte avbryta min diet under semestern!
Det är aldrig omöjligt!
Såhär är det, det är ALDRIG omöjligt att köra LCHF var man än är i världen. Visst, fransmännen kanske gillar baguetter, asiaterna gillar ris, turistorterna i Europa gillar hamburgare och alla varianter på snabbmat, amerikanerna gillar super sized glukossirap-berikat skräp… men kom igen!
Det gör vi ju i Sverige också!
Här flödar lösgodis och icke-mat som aldrig förr och här lyckas vi ju LCHF:a med framgång, eller hur? Andra länder har också livsmedelsbutiker där man kan handla, resturangerna på semesterorten har väl kött, fisk, kyckling, sallader? Ja. Man måste inte ta pommes till, man kan säga “no fries!” och ta extra sallad till köttet. Man måste inte äta hamburgare! Man kan gå in i ett snabbköp och köpa ost att knapra på om man blir hungrig, etc. etc.
“If there’s a will there’s a way!
Det fanns gott om möjligheter för mig att sabba min formtoppning i Kina. “Allting” är friterat, “allting” serveras med ris, de älskar sin “purple potatoe”, majsstärkelse i det mesta, de häller flytande glukos i maten osv. Men jag valde inte DEN maten, jag valde REN mat såsom grillat kött, kyckling, fisk, ägg, tofu och mängder med vatten.
Det finns ALLTID det rena alternativet, var i världen man än är. Man behöver inte carbblockers eller annat skräp!