Innehåll
- Diskussion kring vlogg och målet med vloggande
- Grannens nya husdjur
- Handla mat (igen)
- Kan du gissa vad kinesisk “turkisk yoghurt” kostar?
- Laga mat och diskussion kring mat
Tid: ca 12 min
Jag ber om ursäkt att jag inte hunnit texta ännu, jag började med ett par videos men fastnade på att få allting att synka! Däremot är ljudkvalitén väldigt bra i det här avsnittet.
Säger du lcf istället för lchf? är det samma sak? Jag kanske bara hör fel men är nyfiken!
Jag säger LCHF 🙂
Hej Martina!
Vill dela med mig av en artikel från LCHF-magasinet nr 1 från 2013 som låg i årets goodie-bag från LCHF-kryssningen (du har också en artikel om träning i den tidningen).
Det står att vi i Sverige är lurade att tro att frigående höns har det bättre, men tydligen är inte så fallet. Frigående höns rör sig i stora flockar på liten yta, pickar på varandra och i varandras skit, vilket gör att de får mask, sår etc. och till skillnad från burhönen i modernt inredda burar får mkt mediciner. Hönsen i burarna går på galler och slipper därmed trampa och picka i skit, det är högst 7-8 hönor i varje bur, de har sitt eget värprede, sittpinne och vattenkopp och har inte de sjukdomsproblemen som frigående höns har och de lever längre… Artikeln är skriven av en kvinna som till en början själv köpte ägg från frigående höns fram tills dess att hon själv fick jobb inom äggproduktion.
Intressant! Tack för informationen. När jag köper frigående (i Sverige) så köper jag från en bonde som har få hönor som går runt fritt på tomten. Jag gillar inte “frigående inomhus” till exempel.
Jättekul att se när du går o shoppar. Jag vill också gärna se en videokommentar om kosttillskott, typ månadens stack och varför 🙂
Tack, ska fixa detta!
Gillar att se hur du gör med maten, vad du äter, varför, m.m.
Även en video med eventuella kosttillskott om du tar det vore kul!
Bra tips, det ska jag göra tack!
Längta alltid efter nästa vlogg. Gillar ditt mentala spår starkt.
Gör du grönsaker separat till dina matlådor? Jag älskar planering och matlådor! Har du tips på fisk i matlådor? Tycker den är godast färsk och smakar trist i matlåda…
Tack för all inspiration! ☺
Håller med om fisken, den passar inte i matlåda så jag har skippat den helt nu. Jag häller i allting i matlådorna, grönsaker + kött huller om buller! 🙂
Hej Martina! Jag började med slow burn efter att kollar din vlogg och har en fråga! Jag kör 8 gånger, 10 sek upp, 10 sek ner. Jag klockar mig så jag håller tiden, jag vänder innan “viloläge” och jag har en så pass tung (lätt) vikt att jag knappt orkar den åttonde.
Men jag har inte förstått om jag ska göra detta en gång eller fler? Alltså ska jag köra biceps 1×8 eller 3×8 (fast i så fall med nån annan muskelgrupp emellan)?
Bygger man muskler eller blir de “bara” uthålliga?
Tack för en fantastisk blogg/vlogg!
Du bygger muskler med slowburn, och i idealfallet ska du vara klar efter ett set (1 x 8) du ska inte orka fler 🙂
Ok, tack!
Hej. Med tanke på det du säger i början, att det inte blev som du tänkte, att man skulle få följa din träning fram till tävlingen. Men det har varit väldigt kul o spännande att följa dig ändå o jag hoppas verkligen att du kommer att fortsätta med detta, är oerhört bra o du kommer med många kloka tankar o tips o det tackar man för ? sen undrar jag ändå om det blev någon tävling för dig eller har jag missat det? ?
Tävlingen är 7e mars men är oklar på om jag ska ställa upp eller ej. Tack för din kommentar 🙂
Hej!
Jag tycker om att lyssna/se på alla “spåren” och tycker du ska fortsätta med dem men
med mest fokus på din kategori powerthinking som jag tycker är kanonbra.
Du är fantastisk inspirationskälla.
Tack
Hej, hoppas att omega-6-halten är inte enda anledningen att inte köpa burägg!!
Kvalité och innehåll styr mina köp, rapsgris innehåller också otroligt mycket ommega-6. Ratio O3:O6 för burägg är 1:26 eller något i den stilen så verkligen en god anledning att kolla ursprunget. Eller tänkte du på den etiska aspekten? I så fall är det omöjligt i Kina, oavsett vad man köper (kläder, elektronik, mat, alkohol) så är det en ren katastrof ur det etiska perspektivet. Man kan köpa importerat från Australien eller Nya Zealand, men kan bli tio gånger högre pris eller mer. I Sverige kommer jag inte köpa något från Kina överhuvudtaget, och kött/ägg köper jag från gårdar 🙂
Ja, tänkte på djurhållningen i buren, inte bara på fettsammansättning. Men jag förstår förstås att det är super svårt att köpa mat/ägg från frigående höns eller andra djur samt köpa ekologiskt i Kina. Måste vara hemskt och säkert jättedyrt! Om man tittar på priset av kerrygold t.ex. oops det är ju priser…