Annelie skriver: Jättebra att du poängterar skillnaden mellan fett och fett! Är allt för många som tror att de äter ketogen kost när de ta en näve jordnötter och en bit ost till mellis. (Bara ordet mellis är absurt när man är vuxen!)
Sen kan de inte förstå varför viktnedgång och andra förväntade resultat uteblir…. Är viktigt att förstå vad som är inflammerade och skapar obalans, inte bara en generell iakttagelse på gruppnivå utan att förstå sin egen kropp och vara lyhörd. Om man vill ha svart på vitt vad som kroppen definitivt inte vill ha så rekommenderar jag att göra ett IgG-test.
Kommentar till mitt inlägg här.
Annelie är så spot on i sin kommentar att jag ville lyfta den. Jag får ju kommentarer dagligen och i perioder kan det verkligen rasa in mail och PM från folk som “äter keto men ändå inte går ned i vikt.” När man använder ett begrepp sådär kan det bli väldigt svårt att förstå vad folk menar. En näve jordnötter och en bit ost är något de flesta inte skulle tappa varken vikt eller fett på, de flesta. Det finns undantag. Det handlar inte om kalorierna ens, jag tror det handlar om något helt annat som Annelie också är inne på – IgG bland annat. Kanske också IgE, IgA, IgM och så vidare, olika nivåer av intoleranser som på något sätt stör kroppen och tar bort fokus från (till exempel) viktminskning.
“Mellis” & fett som fett
Stående tips från mig är ju att ta bort alla mellanmål och alla fikor och att allting man äter ska vara REAL FOOD i stora, rejäla portioner.Vissa som har problem med sköldkörteln kan dock behöva äta små portioner, men det är en annan historia. Nu utgår jag lite från “vanliga friska” eftersom det är min kategori. Fettet vi äter hamnar på kroppen och vi bygger upp våra cellmembran med det, så se till att det är fina, stabila fetter och inget annat. Inga nötter, inga fröer, inga vegetabilier (med vissa undantag som ev avokado, oliver, olivolja, kokos, MCT osv) men annars talg, ister, fiskfett, ankfett och mjölkfett. Man kommer väldigt långt på det och kroppen transformeras verkligen framför ögonen på en.
Nu är det tredje inlägget på rad då jag använder min läsare E’s begrepp “Total Tightness” men alltså attans vad tacksam jag är att jag började äta mättat fett som 25-årig. Skulle börjat tidigare men bättre sent än aldrig. Kroppen är snyggare nu än när jag var tonåring (är 35) trots att jag är 15 kg tyngre är jag helt säker på att jag hade dödat för den här kroppen då.
Animaliskt fett ftw!
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Hittade kakaosmör, och gillade smaken. Hur bra eller dåligt är det? Lägger i ketogröten, eller kaffet, gillar smaken?
det är ju ett veg.fett, så inte optimalt men säkert okej.
Håller med, nötter som mellanmål är gott, men onödigt. Bidrar ju bara till mer hunger…. Men är det lika illa med nötter/frön som ett tillbehör till den riktiga maten? Tänker att mellanmålet i sig är “sämre” än själva nöten/fröet, eller?
Ingen aning, jag hade bara inte envisats med det 🙂
Tack Martina ?
God fortsättning på nya året! Själv ska jag haka på Carnivore mer igen, får dock se hur strikt det blir ?
Var rekommenderar du att man köper sina labtester? Säg att man skulle vilja göra en blodanalys för olika hälsomarkörer och en intoleranstest. En googling ledde mig till Amodo för ImuPro-analys. Erfarenhet?
ImuPro är bra! 🙂 Plocka ihop ett eget test av de markörer du vill undersöka på Werlabs eller Medisera eller så 🙂
January is on 🙂 Första prövningen avklarad också: Bakade kalljästa frukostbullar till övernattande nyårsgäster. Lät bli fastän att min hjärna försökte hitta m å n g a olika lösningar till varför jag faktiskt skulle kunna ta en bulle och njuta av den och Bregott som sakta smälter. Det blev ett kokt ägg och 2 skivor kallrökt lax istället för den mer varierade frukostbuffén som de andra högg in på. Hade det inte varit för dig Martina och dina läsare som ska haka på din “utmaning” (carnivore-januari) så hade en frukostbulle nu bott i min kropp (och gjort den ännu lite slappare och fetare).
Gott Nytt!
Mitt problem med keto är att jag går ner för snabbt i vikt. Som 50 + så hänger huden inte med.
Happy new year to you and the world !!!
https://www.yearly-horoscope.org/nostradamus-predictions/ 😉
astrologi haha 🙂
Haha fint med profetior 🙂
Härligt med mer prat om “riktig mat”. Då jag käkat riktig mat under flertalet år så är dom så snälla mot mig på jobbet och fixar “specialmat” när vi har någon liten tillställning, tyå pizzakvällar eller firar något. Jag uppskattar det verkligen men säger att de inte behöver, ffa när det handlar om fika då jag inte äter mellis. Dock gillar jag att provocera och brukar med glimten i ögat understryka att det inte är jag som äter specialkost utan jag äter vanlig mat. Istället vill jag få det till att specialkost är processad mat? Hoppas det är fler än jag som under 2020 promotar processad mat som specialkost och vågar vägra specialkost?? Gott Nytt År!
Åååh jag är undrar också hur man bäst äter om man har sköldkörtelproblem? Vore så tacksam för tips!
Sök på hypotyreos här på bloggen så finns det en hel del 🙂
Vågar man också föreslå en titt på Eric Berg. Han pekar på 1. levern/gallan, 2. stressituationen, 3. östrogen.
https://www.youtube.com/watch?v=IdDMMs96N9A&t=306s
Varför annorlunda måltidsordning f folk m sköldkörtelproblem? Då jag har hypotyreos vill jag hemskt gärna veta mer om det och gärna tips på hur, och varför, jag isf ska äta? Igen och igen, du är f*n gud på detta. Eloge eloge eloge och ytterligare lite cash Swishat som tack
Verkar bara vara mer fördelaktigt på det sättet 🙂
Även om det är en typ 50 g paranötter / macadamianötter som ligger över 80% fett? Hur kommer det sig i så fall?
Alltså kan det förstöra ketosen
Nä ketosen är nog där ändå, det är bara onödigt och bidrar inte till någonting egentligen. Bättre att bara låta bli dem, liksom.