Glad Påsk har jag ju glömt att säga!
Här i Kina är det “tomb sweeping days” istället för påsk, så folk är lediga för att åka och kratta gravar. Det var världens kalabalik på tunnelbanan i fredags nu när alla är långlediga, det grillades i varje gathörn och var nästan lite festivalkänsla i stan. Jättemysigt!
Vi har försökt göra det mesta av påsken i brist på riktigt påskfirande, så vi har varit ute och ätit och hittat på saker varje dag. Massa träning och massa ätande och massa ägg har det också blivit 🙂 Här i Kina är det väldigt, väldigt svårt att få tag i godis även om man skulle vilja så jag har inte känt mig ett dugg “påsk-godishetsad” som jag brukar göra i Sverige. Det brukar ju räcka med att man kommer in på ICA för att bli helt attackerad av påskägg, och billigt är det också, men det har inte varit något sådant här så det är skönt.
Om några dagar åker jag till Sverige och då lär väl påskgodiset REAS ut rakt framför näsan på en haha, men det ska nog gå bra!
Har ni stått emot påskgodiset i påsk?
Jag tog en kväll med mina favoriterToffifee.
Supersmaskigt och absolut så gott som jag förväntade mig och inge dåligt samvete, hade bestämt detta avsteg sedan ett tag.
Efter det återgång och dagen efter klättrade vi i ca 3 timmar så jag gjorde nog av med mycket av den lagrade kolhydratreserven o allt vatten som hänger med på köpet. Det gick otroligt bra också, orkade en led jag inte orkat innan så nu har jag börjar fundera över detta. Vi ska tillbaks imorgon. Intressant att se hur det går då.
På mitt jobb finns en galen godiskultur. Jag jobbar hela påskhelgen och bakom min rygg står ständigt ett halvmeters-påskägg med smågodis och pockar på uppmärksamhet. Som om det inte var tillräckligt (för ca 10 personal/dygn) finns det fem stora kartonger med påfyllning… Bara i Sverige. Viljestyrka! 😀
Ha ha, skönt svar Martina – “jag hade gett dem en köttbulle”…
Själv hade jag nog inte ens öppnat dörren eftersom jag har en svår barnfobi!
Gällande påskens mat och godis är det hela mycket enkelt. Jag jobbar hela påsken och vi renoverar köket. Matlagningen består därför av att tillaga laxfiléer i mikron som är tillfälligt placerad i vardagsrummet och därefter diska – på gästtoaletten! Till jobbet tar jag för enkelhetens skull med mig … laxfiléer! Med undantag för några kycklinglår (jag kallade det “påskkyckling”) och gravad lax på påskafton medan kollegorna åt något kolhydratbemängt.
Lax is da shit!
haha barnfobi det var kul! 😀
Har klarat mig fint utan påskgodis och annan dålig mat under påsk. Har mest blivit kött, grönsaker och en massa smör 😉
Idag käkade vi dock påskbrunch och då slank det ner mycket sill och sedan en mini hallonpannacotta och en minibit kladdkaka till kaffet. Eftersom jag inte har något sockerberoende eller liknande är det lugnt att göra några små väl valda “snedsteg”. Nu blir det inget socker förrän till midsommar då det är sill och tårt-tvång 😉
Har faktiskt fixat egen inlagd sockerfri sill i påsk! Gott, synd att det inte finns sån när man är ute och käkar 🙂
En gång gav min bror de små påskkärringarna ett glas med råa ägg, haha. Stackarna verkade lite paffa men tackade artigt och gick. Snacka om spartansk gåva.
För mig och mannen så blev det en fin flarra champagne och en riktigt bra ölkorv utan tillsatser. Det svåra tycker jag är vad man ger till barnen som knackar på. 90% choklad och några tomater kanske inte riktigt är poppis?! Tandborstar, såpbubblor och småbilar fick det bli i kompisarnas ungars påskägg 🙂
Men vad gör man till alla söta utklädda barn som kommer med teckningar?
haha de har aldrig hänt mig att barn knackar på dörren och vill ha godis, jag hade nog gett en köttbulle 😀
Hahaha Martina!