Som du vet har jag framgångsrikt använt mig av affirmationer i flera år och det har gjort att jag ändrat mitt sätt att tänka inom nästan alla områden. Affirmationer rekommenderas inom nästan all självhjälps-litteratur, och är det som sägs funka bäst.
En affirmation är ett påstående som är sant eller som man vill ska vara sant
Vad är problemet med affirmationer?
Jag har märkt att många inte får affirmationer att funka eller att de till och med får motsatt effekt. De säger “jag är miljonär och älskar mitt liv” och vad som uppenbarar sig är att de inte har ett öre på kontot och hatar sitt liv. Jag har också gjort det här misstaget, affirmerat något som inte är ett dugg sant och som jag är smärtsamt medveten om. Det funkar absolut inte!
Hemliga tricket med affirmationer!
Hemligheten för att få affirmationer att funka är att det man affirmerar måste vara sant, eller åtminstone ligga väldigt nära sanningen. Om jag vill ha mer pengar men är urfattig kan jag inte affirmera “jag är ekonomiskt oberoende” för det är ju en ren och skär lögn, alla vet det och mitt undermedvetna vet det. Vad jag då måste säga är “jag ser fram emot den dagen jag är ekonomiskt oberoende” eller ännu bättre är “jag ser fram emot att ta mer ansvar för min ekonomi, och fokusera på att skapa ekonomisk trygghet för mig själv.” Det är mer sant, och när den här affirmationen känns naturlig kan man gå vidare. Först när miljonen är nästa logiska steg, kan man affirmera “jag är miljonär” inte förr! Detsamma gäller förstås alla områden.
Se till vart du är just nu och se vad nästa logiska steg skulle kunna vara – affimera det!
- Vart är du inom ekonomi – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
- Vart är du inom hälsa/träning – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
- Vart är du inom relationer – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
- Vart är du inom de materiella – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
- Vart är du inom framtidsmål – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
- Vart är du inom äventyr – vart vill du vara? Vad är nästa logiska steg?
… osv
Sätt bara den egna foten framför den andra så kommer du fram till målet, det lovar jag! 🙂
Hej! Jag vill gärna ha tips på själv-hjälps- och självutvecklingsböcker. Vilka kan du rekommendera?
Malin
Det beror helt på vilken nivå du är på men jag rekommenderar ALLTID Eckhart Tolle, han är min nummer 1 – power of now.
Eckhardt tolle har jag läst. Jag tänker mer inriktat på ledarskap och business.
Okej då är mitt svar Brian Tracy! 🙂
Har så svårt att hålla mig från att påpeka stavfel och grammatiska fel. Brukar försöka strunta i det, men nu blev det bara för mycket =/. Det heter väl ändå “Var är du” och “Var vill du vara” (till skillnad från “Vart ska du”)?
Intressant ämne för övrigt. Hur många affirmationer använder du dig av samtidigt (samma dag eller kanske vecka) och hur ofta? Räcker det med att läsa affirmationerna eller får det större effekt om man säger dom högt också (och då ännu bättre att även skriva dom varje dag)?
Hur känner du när du upplever grammatiska fel? Vad är det inom dig som triggas?
Jag kör typ 10 affirmationer om dagen, säger högt och tänker samt skriver även ned varje morgon 🙂
Själva känslan har jag svårt att beskriva, upprörd och irriterad kanske. Egentligen är det mer beroende på förväntningen på hur du ska vara och uttrycka dig i bloggen baserat på den uppfattning jag fått från tidigare inlägg.
T.ex. bryr jag mig inte alls om att en tjej som har dyslexi skriver som en kratta. Det är en av mina favoritbloggar ändå, men hon är öppen med att hon har dyslexi och mina förväntningar är förstås därefter.
Du gör i princip tvärt om. Bland annat genom inlägget om att du hade MVG i svenska (samt många andra inlägg om att du vill vara konsekvent mm). När du sedan inte är konsekvent (eller iallafall inte i bloggen) och inte verkar ha koll på den svenska grammatiken fullt ut, så stör jag mig på det.
Måste dock tillägga att på senare tid tycker jag att din framtoning i bloggen har blivit mer ödmjuk. Hoppas att det fortsätter så!
Undrar också om du inte vill att folk ska påpeka stavfel, grammatiska fel och annat? Jag skulle vilja att folk sa till mig om något var fel iallafall, så jag lär mig! Det är väl bara tacksamt om man kan få lära sig saker enkelt och gratis?
Kan det vara så att om man har bra självkänsla så är det lättare att ta kritik positivt, men har man dålig självkänsla så tar man den lätt negativt (trots att man egentligen har ett val, t.ex. om någon påpekar ett stavfel)?
Tack! Det är inte ödmjukhet utan bara ett försök att vara mer mig själv, så jag jobbar på att hitta det som känns mest autentiskt.
Ang. svenska språket: min uppfattning och vad mina lärare sagt till mig är att man kan bryta alla regler så länge man vet att man gör det. Till exempel är det ju onödigt att skriva de när man menar dem, men att istället skriva “dom” kan underlätta läsligheten. Finns massa exempel då man kan göra svenskan till sin egen som man inte “får” göra i andra språk, det är en anledning att älska svenskan! 😀
Jag förstår inte vad du menar angående språket. Varför vill du skriva fel grammatik? Att skriva “dom” är väl bara bra tycker jag, om man inte är säker på om det ska vara “de” eller “dem”. Dock gör ju faktiskt vissa fel att meningen får en annan betydelse! Antar att det som är hela vitsen med att ha regler i ett språk, så att man ska förstå varandra. Tycker det verkar som väldigt många har svårt med när det ska vara “egna” eller “egen” till exempel. När du skrev förslag på titeln till en av dina böcker så stod det “Magens egna nervsystem” (vilket då betyder att magen har flera nervsystem, annars borde det vara “Magens eget nervsystem”). Jag undrar fortfarande om magen har ett eller flera nervsystem…
Jag håller med dig helt, Pussel!
Jag förstår inte varför man skulle vilja skriva felaktig svenska.
Jättebra synpunkter som tål att tänkas på. 🙂
Har du läst lingvistik? Det brukar hjälpa mot språkpoliskänslorna. Man inser liksom att språket förändras. Om tillräckligt många personer börjar säga vart och skippa var så är det det som gäller. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Det handlar om att kommunicera och så länge man förstår varandra har man lyckats. Människor är lata och förenklar. Kanske de tycker det är onödigt att skilja på var och vart. I Norrland säger man till exempel bara “vars” istället. Och olika grupper pratar på olika sätt, som samhörighet och/eller för att skilja sig från mängden. Ungdomar har alltid ansetts prata dåligt av de äldre som tycker att just deras språk är det rätta. Men vad är originalsvenskan egentligen? Är det fornsvenskan? Är det svenskan på 1700-talet? För att inte tala om hur man stavade då? Alla verkar ha stavat lite olika på den tiden. En sak är säker i alla fall och det är att man inte kan rätta alla som stavar fel eller som inte kan skilja på de och dem och att de antagligen inte uppskattar det om de inte uttryckligen frågat efter det. Såklart med undantag beroende på deras mål med det de skriver och deras intresse för ämnet. Bara lära sig att blunda och gå vidare för den som mår mest dåligt är språkpolisen. Eller lära sig att se på det hela med intrese, med forskarögon: varför säger och skriver de på det sättet? Hur vanligt är det egentligen? Kan de skriva/säga “rätt” om de vill?
Mvh en före detta språkpolis.
Hej.
Tack för en inspirerande blogg! Tänkte fråga dig om bcaa.. Har kört med pulver inför träningen nu en längre tid.. Pulvret är slut nu o funderar på kapslar.. Är kapslar bättre o isåfall varför?
Beror helt på vad man föredrar, ta gärna nått utan aspartam 🙂
TACK ♥ Behöver påminnas så jag gör rätt! TACK 🙂
Hej Martina!
Tack för dina inspirerande inlägg!
En fråga, vad sager du om att ta 5htp eller B6 (100 mg var för mycket för mig, kändes som jag blev utmattad i hjärnan) för PMS, vilket är bäst? Tvekar till 5htp, vet inte varför. Ska även kombinera med bioidentisk progesteron. Kan man dricka kaffe/äta tillskott med guarana i samband med 5htp/B6 eller motverkar det fördelarna man får?
Allt got!
Jessica
5HTP äger, den är BÄST! Jag vet inte om guarana motverkar någonting, kan inte mycket om just guarana 🙂