Good news from the bed!

Godmorgon raringar,
hur har ni det idag? Jag lever livet in the zone (β-keton 1.7) & har märkt att ketonerna sakta sjunker, why? För att jag inte rört på mig ordentligt de senaste. Att vara i rörelse är av absoluta vikt! Viktigt för att må bra, viktigt för att vara pigg, viktigt för att känna mig spänstig & fräsch! Det påminner mig om att det är hög tid att snöra på sig skorna & ge sig ut, just do it, liksom. Alltid lika jobbigt att kravla sig ut ur täcket & köra igång, men men…

Vill förresten reda ut ett litet missförstånd först, om svältketos!
Jag förstår mycket väl att man blir lite oroad när man hör namnet, det låter ju som att man svälter ihjäl! Lugn, lugn, det behöver inte alls ha med svält att göra! Om ni har sett den fina ketonzon-grafen? Ja, ni vet alla hur den ser ut (googles fyra första träffar på optimal ketone zone länkar alla till min blogg, så jag antar att jag tjatar hål i huvet på er) anyways, först kommer nutritional ketosis (kroppen börjar drivas på fett), sen kommer optimala zonen (det är här man blir odödlig ) sen kommer svältketos (vissa mår bra här, andra blir lite veka) sen kommer ketoacidos (här dör man) haha, det känns ju som att leka med elden när man framställer det på detta vis. Men lugn, vi friska personer kommer ALDRIG någonsin under NÅGRA omständigheter komma in i ketoacidos! Långvarig alkoholism eller diabetes typ 1 är i princip grundförutsättningar för ketoacidos!

Tvärtom mot vad man kan tro kan man frossa ordentligt och fortfarande vara i svältketos-zonen, jag har ätit 3-4000kcal om dagen och ändå befunnit mig där. Energifördelning 80% fett. Nemas problemas.

Punkt 2 innan jag går upp ur sängen: Jag är LCHF-magasinets nya krönikör. Ja det är sant & jag är så otroligt tacksam & glad för det! Små små steg mot det skrivande livet. För några dagar sedan mailade jag in min första krönika som mottogs väldigt positivt, & nu står en artikel på tur! Jag tror inte att Bo Zackrisson & Skaldeman kan föreställa sig hur jag satte på hög musik & dansade runt i en kvart bara för en sån sak, eller kanske?

Punkt 3, sista: Igår sa en kompis till mig, “Martina, kan inte vi ta en kaffe nån dag snart & diskutera LCHF” åh herrejesus, vet hon vad hon ger sig in i nu? Min kille sitter på kontoret & äter bregott så jag antar att jag har en viss impact när jag missionerar…

Okej, nu: Up, out, to the gym! Hörs senare!

Förresten, ni vet väl att ni kan följa mig via Bloglovin & Facebook! Do it now

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.