Illamående av ägg, smör och kokosgrädde
Quote from milla on 28 April, 2021, 20:01Hej.
Jag har testat på keto och lchf några gånger och efter varje gång lär jag mig något nytt. I början kunde jag knappt äta upp köttet på min tallrik, inte för att jag var mätt utan pga illamående. Lärde mig från bloggen att saltsyretabletter kan hjälpa och det har de gjort, nu kan jag äta kött utan problem.
Men jag har problem med livsmedel som ägg, smör, kokosgrädde och majonnäs, bara tanken av dem börjar jag må illa innan och i några timmar efter måltiden. För två år sedan tag åt jag ägg med kokosgrädde (recept taget från Martinas först ketobok) till frukost, supergott tyckte jag då och jag åt det rätt ofta men efter ett tag började jag må illa tills jag inte kunde äta det längre pga illamåendet som jag fick innan jag ens skulle ta första tuggan. Två år senare och jag mår fortfarande illa bara av tanken, samma gäller med majonnäs förutom om det är blandat med något annat, smör har jag inget emot om jag t.ex. steker.
Jag har IBS och nu har jag börjat äta LCHF nu igen främst för att gå ned i vikt men också pga att jag just har IBS och det har tidigare hjälpt med IBSen. Så jag vill gärna kunna fortsätta äta ägg, kokosgrädde mm utan det tröttsamma illamåendet.
Har ni tips på hur jag ska gå tillväga för att minska illamåendet eller har ni kanske en aning om vad det är som orsakar det?
Hej.
Jag har testat på keto och lchf några gånger och efter varje gång lär jag mig något nytt. I början kunde jag knappt äta upp köttet på min tallrik, inte för att jag var mätt utan pga illamående. Lärde mig från bloggen att saltsyretabletter kan hjälpa och det har de gjort, nu kan jag äta kött utan problem.
Men jag har problem med livsmedel som ägg, smör, kokosgrädde och majonnäs, bara tanken av dem börjar jag må illa innan och i några timmar efter måltiden. För två år sedan tag åt jag ägg med kokosgrädde (recept taget från Martinas först ketobok) till frukost, supergott tyckte jag då och jag åt det rätt ofta men efter ett tag började jag må illa tills jag inte kunde äta det längre pga illamåendet som jag fick innan jag ens skulle ta första tuggan. Två år senare och jag mår fortfarande illa bara av tanken, samma gäller med majonnäs förutom om det är blandat med något annat, smör har jag inget emot om jag t.ex. steker.
Jag har IBS och nu har jag börjat äta LCHF nu igen främst för att gå ned i vikt men också pga att jag just har IBS och det har tidigare hjälpt med IBSen. Så jag vill gärna kunna fortsätta äta ägg, kokosgrädde mm utan det tröttsamma illamåendet.
Har ni tips på hur jag ska gå tillväga för att minska illamåendet eller har ni kanske en aning om vad det är som orsakar det?
Quote from nygards on 29 April, 2021, 17:50Testa byta ut kokosgrädden och majonnäsen mot djurfett (gris, nöt mm) kanske kan hjälpa? Jag tycker det är lättare att få i sig fett som har fast konsistens än flytande.
Testa byta ut kokosgrädden och majonnäsen mot djurfett (gris, nöt mm) kanske kan hjälpa? Jag tycker det är lättare att få i sig fett som har fast konsistens än flytande.
Quote from Martina on 30 April, 2021, 07:31Hej @milla håller med @nygards här om val av fetter, men också att inte fokusera så himla mycket på fettet utan äta mer självbärande livsmedel. Du måste inte lägga till extra fett hela tiden, strunta i majonnäs, bearnaise osv. Använd avokado (den behöver inget extra), sidfläsk, makrill... kanske fisk och skaldjur passar bättre?
Hej @milla håller med @nygards här om val av fetter, men också att inte fokusera så himla mycket på fettet utan äta mer självbärande livsmedel. Du måste inte lägga till extra fett hela tiden, strunta i majonnäs, bearnaise osv. Använd avokado (den behöver inget extra), sidfläsk, makrill... kanske fisk och skaldjur passar bättre?