Då var det dags för mig att inleda en 3 månader lång hemlös period där jag kommer testa på nomadlivet på heltid! Läskigt och spännande på samma gång, men jag är också taggad för att sätta rese-LCHF:en på prov ännu en gång!
I morgon flyger jag 16 timmar och har förberett detta: 240g tonfisk, 6 kokta ägg och 2 avocados.
Flyget lyfter kvart i tolv på förmiddagen, så före dess tänkte jag äta en stor frukost på äggröra, smör, fettkaffe och en avocado. Det borde man väl stå sig på?
Förra gången jag bloggade om min medtagna flygmat var det vissa som undrade om man verkligen får ta med sig mat på flyget. Ja, det får man. Man får fylla hela sitt handbagage med mat om man så vill, de man behöver tänka på är 100 ml-regeln när det kommer till vätskor. Inom Kina får man alltid ha med termos på planet, så fettkaffe är helt okej. Dock kan jag tänka mig att termos inte är okej internationellt, eller? Någon som vet?
Tonfiskburkarna är på 80g per burk så de klarar sig 🙂 Mitt mätprojekt startar på söndag (12/2) så jag vill vara i bra ketos tills dess. Jag vet inte vad det är för fel på mig som alltid blir extra taggad när något är extra svårt men jag bara älskar det! Ser verkligen fram emot att köra strikt clean LCHF enligt konstens alla regler, utan kök, gym eller fast bostad. Bring it on! 😀
Tillägg: ingen konservöppnare behövs till tonfisken, det finns konserver med en liten flärp på. Avocado skalas med händerna, äts med munnen. Man behöver inte kniv om avocadon är mogen. Ägg är helt doftfria om man köpet free range, äcklig äggdoft kommer från burhöns som matats med fiskfoder. Köp ALDRIG det.
Räcker det med att det är frigående höns, eller bör det vara ekologiska höns? Jag läste nyligen detta http://www.svt.se/nyheter/inrikes/giftlarm-om-ekoagg och bytte ganska snabbt till konventionella ägg igen… Vi ses förresten antagligen på LCHF-kryssningen!
Whii va skoj att ses!
Frigående och glada hönor ska det vara
Kan också intyga att avocado går att äta på samma sätt som en banan 🙂
Revolutionerande upptäckt!
Åh, vad bra med resetips!!
Jag åker till Boston och New york nästa vecka för att hälsa på en kompis. Visst hade du varit i USA för nått år sedan? Har du några tips när det gäller att äta ute där? Vet du om det finns några bra restaurangkedjor som är ketovänliga?
Alla tips är uppskattade! 😀
Allting är ketovänligt i USA eftersom du kan specialbeställa allting från menyn så de är bara att käka på! 🙂
Saknar min rese-LCHF lite, varvade mellan 2-3 “recept” under 2 månader, så enkelt och smidigt! 😉
Nu till min fundering: jag har ätit stritk, mejerifri keto i över 1,5 nu men ingenting händer (i fettprocent). Absolut ingenting. Börjar bli smått desperat nu. Har läst lite om att “carbnites” funkar för vissa och blir sugen på att testa själv, men jag vågar verkligen inte! Det känns så fruktansvärt fel att stoppa i sig kolhydrater (jag tänker på sötpotatis osv., inte typ lösgodis) en dag i veckan när man kämpat på med keto så länge! Äter redan en del resistent stärkelse i form av kall potatis och bönor men får ingen märkbar effekt. Är så rädd att det ska göra mer skada än nytta. Tror du att jag kan prova det utan att förstöra det jag “byggt upp” under den tiden jag ätit keto eller ska jag hålla mig till strikt? Är så otroligt trött på att ingeting händer men känner att jag inte riktigt har modet att lämna min trygga keto-mat 🙁
Jag rekommenderar ALLTID att testa och experimentera 🙂
Vart ska du resa och ‘varför’ (business?), är bara nyfiken, haha. Trevlig resa iallafall!!!
Sverige, Hainan, Shanghain, Hongkong och Bali ska jag resa till, tack så mycket! 🙂
Way to go! Jag brukar också äta en större måltid innan flygresan och sedan fasta så länge jag behöver för att undvika flygplansmaten. Alternativt packa med lite snacks som macadamianötter, 90%+ choklad eller liknande.
Sist flög jag till USA och hade med mig nötter. Satte mig på planet och skulle precis hugga in då de ropar ut i högtalarna: “Vi har en extremt nötallergisk resenär och måste tyvärr be er att inte äta nötter under resan”. F*ck.
haha!
Har du konservöppnare med dig till burkarna? Klarar den sig igenom säkerhetskontrollen? Skär du upp avokadorna innan du åker för du kan väl inte ha kniv eller något vasst föremål med dig? Vore kul att veta inför egna flygplansresor.
Burkarna har en flärp, ingen öppnare behövs. Avocado äter jag med munnen, behöver ingen kniv eller något 🙂
Ska bli intressant att följa. Vill gärna höra mer om vad du får till för måltider under resan!
Blir också nyfiken på vad är syftet med resandet?