Vegan-vindarna blåser starkt nu, jag undrar vad det är för livsmedelspolitiska intressen som blossat upp såhär mycket? Jag tycker att det är extra mycket förvrängningar kring “animaliskt fett är dåligt, kött är dåligt, ägg är dåligt…” osv just nu.
Nej.
Artegen föda är inte inflammatorisk. Människor kan äta kött och ägg, vi tål det. De enda problemet jag kan se med kött och ägg är om man köper animaliska produkter med hormoner, tillväxthormon och antibiotika i. Om man köper ägg från burhöns, grisar som lever på soja och kossor som får äta majs.
Ja, det kan påverka oss negativt, så köp kött av BRA kvalité!
I Sverige är inte det här ett problem, men i många andra länder är det superviktigt att titta på förpackningarna så man får antibiotikafritt, hormonfritt, free range/grassfed. Om man inte kan hitta bra kött i landet man bor i rekommenderar jag proteinkällor med låg fetthalt, så kan man tillsätta kokosolja, ghee eller så själv!
Jag föder upp får och ger dem enbart gräs/grovfoder. Bästa köttet. Säljer och äter själv.
Vi har även haft utegrisar för eget bruk. Det går mig emot att köpa kött i butik nu.
Finns du i närheten av Stockholm får du gärna kontakta mig!
Jonas.j.lif@gmail.com
Jaaaaa vad är det som pågår med veganismen??!! Bra tips om fettsnålt kött vi har en gård en timme bort borde verkligen åka dit och köpa bra kött men så lat…..
Ja det är en ny strategi. Om det fanns lika många veganer som det verkar finnas på nötet så borde 50% av mina vänner vara det men det är nog endast några procent som är veganer.
Helt rätt! Kan fortfarande inte förstår att folk inte fattar att artegen föda som människan alltid ätit kan aldrig vara inflammatorisk eller alstrar sjukdomar. Annars skulle det väl inte finnas människan här på jorden. och tänk på alla rovdjur som är sjuka hela tiden pga köttätandet…oj min stackars katt…vad han lider LOL
Lammkött är mycket bra! Fryst hjortfärs 89kr/kg på min lokala Ica Maxi. Ibland rea på ankbröst 99kr/kg. Sill och makrill är toppen, alltid vildfångade. Köper stooora gårdsägg med djuporange gula, 2,33kr/st på en lanthandel nära jobbet. Parmesanost alltid på gräsbetad mjölk.
Fattar inte heller det ensidiga kategoriska drevet mot kött, och haussningen av allsköns näringsfattiga miljöbelastande vegetabilier. Är det så svårt att fatta/acceptera att bra animalier är suveräna för hälsa och miljö? No-brainer för mig.
Jag tänker att ägg inte ska ätas mera än en kort period pr år typ då det är vad vi människor förmodligen gjort i hundratusentals år. Ägg är en extrem allergen och vi är förmodligen inte anpassat för att äta äggproteinet än. Tänker man logiskt och analytiskt så är väl det en slutsats man kan komma fram till eller hur? Jag menar vilka vilda fåglar får naturligt ett ägg varje dag? Naturligt kött däremot måste vi vara anpassade till att äta efter flera miljoner år med det i kosten.
Låter logiskt 🙂
Jag rekommenderar kött från Gröna Gårdar. Det är gräsbetat och ekologiskt. Man kan även beställa ben, organ och talg. Hemleverans för 99 kr eller hämta i butik. Krävs planering, men det är SÅ värt det. Ekogriskött köper jag på Coop.
Hej Martina
Läste precis några artiklar bla på svd om bönors effekt på bla insulin, viktnedgång och resistent stärkelse.
Hört att många kombinerar LCHF och bönor. Har du någon erfarenhet eller kanske provat?
Med vänliga hällsningar jenny
Japp jag käkar bönor nästan varje dag 🙂 Sök på resistent stärkelse här på bloggen så ser du att jag hållt på med det sedan 2012 eller så
Fast det står här om att kraftfodret som ges till svenska djur är baserat på soja (ofta är det dessutom importerat i från andra länder)
till och med inom svenskt ekologiskt jordbruk används soja som kraftfoder men då åtminstone eko.http://www.slu.se/institutioner/husdjurens-utfodring-vard/nyheter-huv/soja-till-husdjur/
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/miljoklimat/ekologiskproduktion/djurhallning/utfodringiekologiskproduktion/foderiekologiskmjolkproduktion.4.2399437f11fd570e6758000388.html
Undrar om det finns djur som bara får artegen föda att få tag på, måste väl i från mindre svenska gårdar i så fall?!?
Jag tänker på jordbökande gris, det kan man ju köpa i sverige. Samt viltkött? Gräsbetande ko?
Man får hitta en gård och fråga specifikt. Min lokala gård tar in kött externt (inte gräsbetat) och blandar det med deras egna gräsbetade så det går bort, likaså grisköttet de säljer som är köpt från Scan… Så jag åker några mil för att handla och ska även beställa med en kollega från en gård. Ska bara skaffa större frys också så går det lättare haha :p
Jag skickar efter nötkött från cowfunding. Bara kossor som får gräs och grovfoder så dem kan jag rekommendera.