Hej på er,
Igår hade jag besök av mina föräldrar så blev ingen bloggning igår. Jag ska uppdatera er om träningen också, för den har kommit igång nu men det är bara första veckan & 1 cykel är 8 veckor. Det betyder att jag utvärderar & byter träningsupplägg först då 🙂 Mannen är ute & kör MC & när han kommer hem ska vi köra ett dubbelpass med ben & rygg!
Jag försöker ju städa ut onaturliga produkter ur mitt hem & squash-kakan här ovan som min mamma har gjort är ett jättebra exempel! Den är gjord på squash, ägg, mjölk, socker & mjöl, alltså inga konstigheter & den var hur god som helst. Till den är det vispad 40%-ig grädde & lite hemodlade jordgubbar. Detta är verkligen sååå mycket bättre & godare än att krångla med sötningsmedel & annat jox. Jag tycker dock att LCHF-bakningen kan vara jättefin & bra till dem som verkligen behöver, såsom diabetiker till exempel men en annan lösning är också att helt enkelt inte äta kakor & tårtor så ofta utan spara de till lite speciella tillfällen. När jag & mannen var som mest inne på LCHF-bak, så bakade vi flera gånger i veckan. Det var förstås gott, men lite onödigt när man kan välja vanlig mat istället & äta en RIKTIG kaka eller RIKTIG choklad någon gång ibland. 80/20 principen liksom, eller 90/10.
Nedersta bilden är min pappa som grejar lite med en ny pad, de är verkligen jättefina men om man som jag har en stor smartphone, en ultrabook & en kindle så behöver man nog ingen. Sony har dock kommit med sin Xperia Tablet Z som är tunnast på marknaden & dessutom vattentät så känner jag min teknikälskande karl rätt så kommer han nog hem med en sån snart haha 🙂
Nu ska jag dra på mig träningstightsen & shotta aminosyror så att jag är redo för gymmet, hörs om en stund! 😉
Vilka aminosyror tar du? Jag tar citrullin som du tipsade om i podden. Pressar en citron i ett glas vatten och det är klart, snacka om naturligt! Bättre blir det knappt 😀 Roligaste är att det är typ bästa PWO:n för löpning jag har testat så TACK!!!! Du äger!
Citrullin är nummer ett och ibland gör jag som du, citron i vatten, ibland pulvervarianten. Håller med om att det är oslagbart!
Ville bara säga att jag precis såg en diss mot dig i Kostdoktorns blogg ang. just det här inlägget. Personen i fråga dissade att du kallade aminosyror för äkta vara, undrar om det är en sådan person som demostrerar med “No Genes in My Food” XD
Skönt med någon som också bara kör aminosyror, de känns så mycket bättre för mig sedan jag slutade med allt krafs! Real deal ftw!
Håller helt med, det är allt man behöver 🙂 Jag har till och med skrotat proteinpulvret (förutom när jag bakar till min kille)
Men sen när blev socker och mjöl “inga konstigheter”?
Nä, jag gillar den lite strängare Martina bättre. 😉
Ja men det känns väldigt väldigt konstigt till sist när man ska baka LCHF och allt bara blir en jäkla sörja som inte går att äta. Kokosmjöl är jättebra, likaså stevia, mandelmjöl etc men det blir inte särskilt gott. Då skiter jag hellre i allt vad bakelser och tårtor heter och äter ÄKTA kakor nångång ibland istället. Tillfredsställelsen blir såååå mycket större än att slaffsa i sig nått som inte ens är gott, men lite sött och kanske smakar choklad… nej klar med de!
Jag är nyfiken på det här med aminosyror, alla verkar använda det, vad gör dem egentligen?