Min mans betyg: “det godaste jag ätit på flera veckor!” och jag håller med det här blev en riktig hit, och det tog verkligen inte lång tid att göra. Gratängen innehåller ost, men om man vill undvika A1 kasein kan man testa buffalo-ost eller getost. Det blir inte lika gott förstås, men det fungerar.
Förberedelser: lägg kycklingbröst i vatten med lite salt minst 15 minuter men flera timmar är en fördel. Ställ in i kylen. Det här gör att kycklingen bli saftig och god och inte alls sådär torr som skinnfri kyckling kan bli!
Sätt ugnen på 150 grader varmluft!
INGREDIENSER
2-3 kycklingbröst
1 litet broccolihuvud
1 gul lök
1 tomat (valfritt)
Salt och peppar
Riktligt med smör
Kokosgrädde (vanlig grädde funkar!)
Riven ost efter behag
GÖR SÅHÄR
Hacka kycklingen i bitar och stek upp i rikligt med smör, gärna lite kokosgrädde också. När de är genomstekta, bryn broccolin och hackad lök.
Häll över i ugnsfast form, täck med skivad tomat, häll på grädde eller kokosgrädde och strö över riven ost. In i ugnen i 10-15 minuter eller tills osten är gyllene. Ta ut och servera direkt!
Servera med broccolimos, det gjorde jag och det blev sååå gott!
Hej!
Kul att du lägger ut recept! Det där bjuder jag nog på på onsdag då jag får besök! 🙂
Jag har en allmän fråga bara: jag har vid två tillfällen nu testat att dricka kaffe sedan jag slutade i början av sommaren då jag insåg att kaffe inte är bra.
Vid båda dessa två tillfällen blev jag jättefrusen!! Jag satt och huttrade och blev nästan blå om läpparna för att jag frös så mkt!
Har du nån förklaring till detta eller var det kanske bara tillfälligheter..?
Kan det vara pga att ketosen störs av kaffet eller ha något med kortisol som frisätts av kaffet att göra?
Kom på att jag vid båda dom tillfällena bara ätit frukost och sedan gått långe utan tilllräckligt med pmat/fett och sen druckit kaffet på det så det kanske berodde på att jag fick i mig för lite fett och att ketosen då minskade = lägre kroppstemperatur…?
Andra gången körde jag dessutom pulshöjande kettelbell/funktionell träning vilket jag har hållit mig borta ifrån i några månader (pga ville keto-adapta fullt ut)… det kanske också hade ett finger med i spelet ifall det friaste för mkt kortisol som höjde blodsockret…? Eller nått? :p
Ja, om du hade ätit och druckit kaffe hade det inte blivit så 🙂
Men ÅH så gott det där såg ut! Hoppar osten men skall absolut testa det i veckan! =)
Jättebra tips! Ser himla gott ut!
kram
Emma
Det verkar jättegott, det ska jag testa i veckan!
Vi köper “Landana ” i Göteborgs Saluhall (Hildas ost och Ost-Anders), en hård getost (en holländsk ost gjord på vegetabiliskt löpe). Underbart god och som borde fungera om man vill ha alternativ till “ko-ost”. Den torde finnas på fler ställen.
Tack för tipset! Ska prova imorgon
Tack för svar – anade att det var smör ☺.
Jag har just gjort min första ghee, det var ju enkelt (trots att jag körde med normalsaltat). Jag har ju lärt mig av dig att kasein, vassleprotein är dåligt för hälsan och riktiga insulinspikar. Men hur påverkar äggvita insulinet? Jag älskar äggvita men det står ingenstans om vad det eg är och hur det påverkar kroppen. Vad är din uppfattning?
Älskar du äggvita? Till vadå? Det är ok utöver att det kan vara allergent (albumin)
Äggvita kokt som stekt! Mkt gott ju och mättande. Tack – då kan jag fortsätta äta det!
Hej!
Hur kommer man säkrast/lättast/bäst i ketos?
Jag har skrivit allting här: http://www.adlibris.com/se/bok/fettfralst-stark-frisk-snygg-pa-hogfettkost-9789197705363
Måste testa! Stor tumme upp för recept! ??
Ser jättegott ut!! Det ska vi ha till middag ikväll har jag bestämt!
Ja jag rekommenderar starkt, och gör broccolimos till! 🙂
Vad har du i moset? Jag brukar köra med färskost men jag misstänker att du inte äter det ?.
Vattnet de kokades i (lite) och massor av smör!