Åh vet ni!
Jag har uppfunnit helt fantastiska chokladbollar! Till och med min sambo sa: “Men… du är ju jätteduktig på de här med efterrätter!” Whiii, de tar sig!
Jag fick inspirationen av min mamma som gjorde helt UNDERBARA chokladbollar av kokosflingor som hon lät svälla i karamelliserad mjölk, sedan stelna & doppa i choklad. De blev verkligen hur goda som helst, men liiite väl mycket socker om man ska vara noga. Så jag funderade över hur man kunde återskapa de där bollarna, fast utan sockret…
Badabing!
Jag lät kokosflingorna svälla i värmd kokosmjölk sötad med stevia & lite vaniljpulver istället! Sen tillsatte jag kakao, en skvätt kallt kaffe & en skvätt rom! Sen rullade jag dem & täckte med kokosflingor, och ställde in i kylen. De blev verkligen fantastiska!
Närings/energivärde per sats 3g kolhydrater, 8g protein, 90g fett & 800kcal
Ingredienser:
1/4 burk kokosmjölk (ta de som har stelnat & gräv ut med en sked. Värm i mikron så att de blir till vätska)
100g kokosflingor
3 msk kakao
1 msk kaffe
Några droppar stevia
En skvätt citron (för att ta udden av kokossmaken)
En skvätt rom (whisky borde funka också)
Boom! Paleolitiska, mejerifria, lågkolhydrat-bollar!
Jag testade att ha i lite kokosfett för att öka mängden fett ytterligare. Funkade ypperligt!
Stort tack för ett strålande recept 🙂
Mm supergoda!!
Lät inte mina svälla så länge dock, så länge kunde jag inte vänta!;)
Hej, tack för ett sjukt bra recept!
Jag modifierade litegrann för att få dem ännu sötare för mig som är så sockerberoende. Sukrin melis funkade perfekt. Provade även att rulla dem i sukrin melis, men då är nog vanligt sukrin eller kokosflingor bättre. Såg att du klarat 22 armhävningar nu! du är grym! Grattis!! // Josefine
Tack!!:D Jo sukrin melis ÄR godare än stevia!
Tror du det funkar lika bra om man tar kokosmjölken från den lila santa maria-tetran? Den är ju redan vätska från början. Och tillsammans med kokosflingorna, tror du det kommer bli tillräckligt fast för att rulla bollar?
Ja definitivt. Jag mikrar kokosmjölken för att få den flytande 🙂
Jag tror inte att kolhydratsmängden är så lite som 2,5 g/100 g… Har varit uppe till diskussion ett antal ggr bl.a. På kif.
Jasså!? Stämmer inte innehållsförteckningen?
Har också läst om att icas och eldorados kokosflingor ska ha felaktig innehållsförteckningen och det ska vara över 10g /100g egentligen, kommer dock nte ihåg vart.
Oj jösses! o.0
Jepp, innehållsförteckningen stämmer inte. Ica har erkänt det för flera år sedan men ändå inte fixat ännu.
Tro fan på det, inte bara att de sparar på att inte behöva göra om förpackningen, de säljer ju mer från alla lchf människor som tror på det och rekommenderar vidare.
Finns gott om varor där det är uppenbart felaktig innehållsförteckning (nötter, väldigt vanligt) så sällan man tjänar på att försöka välja den det står lägst på gällanden den typen av “ren” vara.
Väldigt god kokos dock, börjar kännas lite mer och mer tveksamt att köpa den ens för smaken då de fortfarande inte fixat på hmm åtminstone 3 års tid från att det uppmärksammats och erkänts av dem.
wow, tack för infon!!
Hur länge ska de svälla? Detta lär bli fredagsgodis from now on!
Du behöver inte låta dem svälla alls egentligen, men låt de stå någon timme bara så går de att göra bollar sen 🙂
Hej igen Martina. Jag mailade den 29/4, men har inte fått något svar. Det gäller e-boken som jag har beställt.
Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning
Gittan Blomqvist
Hej Martina!
Ser hur goda ut som helst! Var hittar du kokosflingor utan så mycket kolhydrater? De jag köpt har typ 13g kolisar per 100g o det blir så mycket :/ Tack för en superbra blogg!!
Oj! Köp Icas ekologiska, eller eldorado. De har typ 2.5g kolh/100g!