Då är vi snart igenom första veckan i januari och fler och fler verkar fatta grejen med REAL FOOD även om jag fortfarande får drösavis med kommentarer i stil med “varför får jag inte äta ost?” “varför får jag inte äta nötter och frön?” och “varför får jag inte äta turkisk yoghurt.” Det finns ingen som säger att någon inte får äta ost eller frön eller lösgodis eller vad som helst, men om man vill ha resultat så får man skippa allt sånt. Det finns ingen poäng med att förklara varför tusen gånger, den som bryr sig tillräckligt om sin hälsa kommer att ta reda på varför. Riktig mat är grejen, inte fika eller mellanmål eller snacks eller ersättning. Jag har till och med börjat se sallad som rent ohälsosamt, om den inte innehåller massa fett och protein. Särskilt köpesallad som “hälsosamt alternativ”, det blir jag alltid bara hungrig och sugen av.
Det är roligt att se vad alla influencers har för nyårsmål när det kommer till hälsa, det är ju många som vill “äta nyttigt” och förvirringen är total kring vad nyttigt innebär. Sluta med socker, chips och snabbmat är ju bra men att ersätta det med syntetiska produkter, soja och havre är inte den bästa lösningen. Ibland trillar det dock in kommentarer som den här nedan, som gör mig riktigt glad!
Jag skriver ju en del om skönhet ibland, och det kanske är ett sätt att nå unga tjejer som svälter sig med sina fejk-produkter, bars och sallader. Vill du bli snygg och hålla dig snygg många år till? Satsa på REAL FOOD! Hoppas det kan slå igenom på bred front och att vi som förespråkar det kan fortsätta att vara bra förebilder 🙂
Berätta gärna hur din karnivor-månad går hittills, har du stött på något problem eller behöver mer information kring något? Jag behöver ändå lite blogg-inspo så frågor är välkommet, om carnivore eller annat!
Hej Martina!
Jag har försökt äta keto,under januari, och först gick det jätte bra, men sen fick jag problem. Dels fruktansvärda magkramper, som jag dock misstänker har med för mycket kokos att göra, så ska fortsätta undersöka den biten. Det andra problemet har jag dock inte hittat någon information om ännu, det är att jag fick ovanligt mycket och ihållande mastodyni, dvs ont i brösten/bröstvårtorna. Det skulle kunna vara en slump, för sånt går i perioder, men jag funderar på om det har med mitt ökade intag av fett att göra. Enligt wikipedia kan höga blodfetter vara en anledning till mastodyni, förutom hormonrubbningar. Har du någon erfarenhet av detta, samt något tips som inte innebär att bryta ketokosten om det nu är kopplat till det?
Mvh!
Det är svårt när någon säger att de äter keto som ett begrepp, och man inte vet var det var för livsmedel. Man kan få alla möjliga konstiga symptom av att försöka gå från glukosdrift till ketondrift, that’s all I know 🙂
Superbra, Tack för tipset! Men käket då? 🙂 Jag kommer att röra mig mest runt Linnégatan, och innåt mot Avenyn till.
Hm… det är svårare… jag vet inga bra ställen tyvärr!
Hej Martina, Jag ska jobba i Göteborg en vecka och försöker kolla upp hur jag bäst kan äta och träna där ? Har du några tips på bra ketovänliga matställen för lunch och middag, i innerstan?
Och var tränar man bäst som gäst i stan om man tränar de vanliga basövningarna och vill ha en lugn morgonträning utan en massa folk?
Välkommen till Göteborg! Jag tycker du ska gå in på Exhale, det är billigast och bäst och minst folk. Ta absolut inte Nordic eller Friskis de är så attans dyra.
Hej Martina,
Jag börjar ett nytt upplägg för min styrketräning på måndag där jag ska göra 3 stycken 8 veckors perioder med olika repsantal. Så nästa vecka startar jag med 3×3. Jag tränar ju fortfarande de tunga basövningarna, mark, squats, bänk, press,latsdrag.
Ett tips om kost kom upp i diskussionen om mitt upplägg, att man kan äta lite extra under 3×3 perioden, för att orka mer och att det kan va bra att ha lite extra fett på kroppen. Förslagen är ju i träningsvärlden då ät en pizza eller mjölkchoklad osv. Eftersom jag äter strikt keto har jag tänkt lägga till tex två ägg med fett, sardiner, bacon eller liknande.
Jag äter vanligen lunch 11 tiden och middag 16-18 och inget däremellan.Så jag tänkte först att lägga extramålet efter träningen på morgonen. Men är det bästa alternativet med den mat jag lägger till? Kanske det är bättre att äta detta lite senare på kvällen så att det finns extra energi till nästa morgons träningspass?
Jag äter ca 100 gram protein nu, är det bra att extramaten också innehåller protein då eller ska det vara något annat?
Ja du… extra kalorier är ju rätt oavsett när du äter dem, men efter träningen på morgonen låter ju som ett strategiskt val.
Tack! ♥️
Hej Martina, carnivore går superbra hittills! En undran, jag har köpt talg som jag kämpar med att få i mig. Du äter ju talg, vänjer man sig vid smaken? Några tips? Jag vill så gärna.
Tack för en toppenblogg!
Ha den i grytor 🙂
Är det bara jag som tycker att ketoandedräkt luktar gott?? Det doftar äkta! Mina hormoner går igång iaf när jag känner att en man har ketoandedräkt 😀 Gud vad skönt att slippa känna doft av mjölkproduktsrester/annat guck som ligger i munnen! Ketoandedräkten kommer ju från lungorna dessutom, det är något annat än “dålig andedräkt” från munnen.
Jag har aldrig känt den där ketoandedräkten och vet inte riktigt vad det innebär 🙂
Heipa!
Än så länge går de bra, igår kände jag verkligen hur det slog till, keto-andedräkten bara vällde fram efter förmiddagsfikat.
Blev en naturlig 24h-fasta för på måndag var jag typ inte hungrig, tvingade i mig ett par biffar vid 17 och sen blev det inget efter det och var inte hungrig under tisdagen heller, det kom först vid 14-tiden.
Just nu går det bra att undvika min sambos ständiga godisskål och ven när jag bakar. Har smakat lite på en muffinssmet och en frostning och en cheesecakesmet, men sammanlagt blir det knappt en tesked av smak. Har inte ens haft lust att slicka skålarna efteråt 😀
Ledvärken försvann på en vecka. Under december åt jag riktig mat men vääääldigt uppblandat med olika sorters saffransbullar och wienernougat och värken kom givetvis tillbaka. MEN DET VAR DET VÄRT! Mmmm…
Men jag tror att värken försvann så snabbt för att jag under hela hösten och vintern kämpat med kosten för att få bort värken och att sockerbombandet bara störde inflammationsgraden tillfälligt och den kunde studsa tillbaka.
Lite efter men är på denna månad! Började idag, ska bli spännande:) Provade att göra ghee från din bok, alltså gud så gott det var! Så har jag laddat en liter äggmjöl att ha i kaffet i veckan? Är väldigt taggad på att se hur det känns helt utan mejerier. Har aldrig provat men nu har både grädden, osten (och grönsaksbergen) rykt. jag undrar en sak med, när man styrketränar, hur viktigt är det att äta efter? Eller behöver man det om man är i ketos? Middagstiden matchar inte min träning och jag äter hellre innan passet sen vill jag lixom inte äta mer förren frukost dagen efter. Eller är det typ superviktigt för kroppen att få i sig några ägg eller så efter ett pass alltid? Man hör ju ofta att man måste få i sig något efter träning, men frågar gärna dig istället 🙂
Nej du behöver inte äta efter din träning 🙂
Toppen, tack för svar?
Toppen! Tack för svar?
Igår när det va dags för middag blandades hungern med illamående och jag fick ligga ner i ca 1h innan jag kände att jag kunde äta igen, då ägg och bacon för det va det enda jag va sugen på. Och idag vid lunchtid började hungern och illamåendet komma igen men hann äta (köttfärsbiffar med smör och lite smörkokt broccoli) innan det blev värre men mådde illa ett tag efteråt. Att dricka kaffe och vatten och nån klementin bit hjälpte men tycker det är jätte märkligt. Har druckit vatten och kaffe och ätit mestadel kött och ägg och smör i ett par dagar med lite tillbehör en måltid per dag. Har du någon idé vad det kan vara för lurt? Funderar på om det kan vara blodsockret.
Du kan mäta blodsockret och se vad som händer, det skulle kunna vara reaktiv hypoglycemi till exempel.
Hej,
Är reaktiv hypoglycemi övergående eller kan man träna bort det? Jag blir alderles skakig och hjärtat rusar. Är noga med fettet men måste äta nåt litet efter bara 2 timmar. Jag har ibs och kan inte äta jättestora portioner. Hur skulle du hanterat det?
Fler portioner utspritt över dagen.
Tack för svar! Tänkte att det skulle vara tokigt att äta så ofta men då kör jag så 🙂 Jag lyssnar på kroppen helt enkelt 🙂
Ja och så är det influensatider också, vissa får bara känningar några havererar totalt
Kanske vänta några dagar och börja om igen
Förut, när jag åt nästan bara kolhydrater, och blev överhungrig/väntade förlänge med att äta kunde jag bli sjukt illamående och yr…var tvungen att lägga mig på golvet några minuter och äta typ en liten bit gurka eller nåt innan jag kunde fortsätta laga mat.
Jag vet inte, men tror att det berodde på extremt lågt blodsocker alt blodtryck.
Hej!
Går bra med carnivore just nu. Hållt på av och till över ett år. Vet att det är det bästa men tycker det är så enformigt. Problemet är väl att jag är dålig på att variera maten. Men resultaten är fantastiska.Super stark i gymmet! En sak som jag märkt är oxå när jag fuskat så har jag inte blivit lika dålig som förut. Kanske har kroppen läkt och fusken inte skadar lika mycket. I början blev jag såååå dålig när jag gjorde avsteg.?
Min plan är att äta så här resten av livet och ta mina fusk när jag själv vill! Förhoppningsvis väldigt sällan?
Kram från en super stark 51 åring
Härligt att höra!
Jag började med carnivore redan i december. Jag har ett jobb där jag måste äta skolmat flera gånger i veckan, mycket margariner, pasta och vissa dagar i veckan helt vegetariskt. Och jag kan ju inte sitta och peta i maten, för då kanske barnen gör likadant och de måste ju ha mat i magen. Så på loven har jag kört carnivore i ett par år, men jag hinner knappt få effekt, förrän jag måste avbryta. Och när jag sitter och äter pasta med mjölsås och knäckebröd med “Flora” och dricker lättmjölk flera dagar i veckan, så har det känts hopplöst att tänka att jag följer någon carnivorediet. Dessutom får barnen lära sig att äta enligt kostcirkeln och vi får endast ta väldigt begränsat med protein (som redan är utblandat med mjöl). Men jag läste härom dagen av någon som hette Kevin Stock, att man kan ju (såklart) själv definiera sin kost. Om jag tänker att jag inte äter carnivore, utan att jag istället tänker att jag äter “köttbaserad kost”, så kanske det inte känns lika hopplöst. Då är det kanske lättare att fortsätta äta kokt ägg med smör till frukost och kött med smör till kvällsmat, trots att jag äter pasta med mjölsås till lunch. Men vad tror du? Kommer jag någonsin bli av med mina metabola sjukdomar? Mest lider jag av att jag inte är lika mentalt uthållig när jag äter en massa kolhydrater, jag blir trött, vimsig och väldigt glömsk och lättdistraherad. Men det är även magen, men magen kan jag stå ut med.
Nej jag hade aldrig i livet hållt på sådär, jag hade nog bytt jobb eller tagit med mig egen mat. Måste man verkligen äta skolmat? Finns det någon sådan regel?
Nej, någon sådan regel kan ju egentligen inte finnas. Men jag måste ju stå för kostcirkeln och kan ju omöjligt sitta och äta kött utan tillbehör varje dag. Det är kanske mest jag som förstorar upp problemet med medhavd mat och känner mig besvärlig. Att det är jag som känner att jag måste vara lojal med skolans mat på något sätt. Det är garanterat ingen på mitt jobb som önskar mig ont i magen ? Jag ska ta med mig egen mat denna termin.
Hej!
Jag tar mig friheten att svara på din kommentar också! Jag jobbade också på skola förut och HATADE skolmaten, kändes som att den förstörde allt jag försökte uppnå när jag var “tvungen” att äta den (nu när jag jobbade extra i december var det på riktigt risgrynsgröt med kanel och socker till lunch…? på tal om real food haha). I våras drog jag ut en visdomstand som krånglade och fick ta med mig soppa till lunch i ett par dagar för jag inte kunde tugga. Barnen frågade men brydde sig egentligen inte, tyckte mest synd om mig för att jag hade ont. Jag tror på riktigt att om du tar med en matlåda och värmer och barnen frågar så kan du helt enkelt svara att du behöver äta din egen mat för att din mage ska må bra typ! Finns ju en massa barn som har specialkoster av olika slag och efter två dagar är det ingen som bryr sig. Då kan du fortfarande äta med barnen (förstår ditt tänk att man inte får överföra matpet osv till barnen). Dom jobbigaste när man äter som man vill och behöver är faktiskt kollegorna och inte barnen! 😉 Hoppas du hittar en bra lösning!
Du/ni kanske kan schemalägga dina pedagogiska luncher utefter matsedel,
dina kollegor förstår säkert motivet och rektor borde jubla åt låg sjukfrånvaro.
Barnen är nog de som har minst bekymmer om vad som ligger på din tallrik.
Stå på dig och din rätt att vara frisk / kram
Jag jobbar också i skola men äter på min rast och när barnen äter är jag med utan att äta.
Aha! Ja, det hade nog varit lättast egentligen!
Synd om barnen som inte kan ta med matlåda bara! Håller med övriga om att du borde få välja om du vill/kan äta maten eller inte men blir beklämd när jag tänker på barnen (inte ditt fel såklart).
Jag håller med dig, och det är också jobbigt, det är en del av anledningen till att det tar emot att äta egen mat framför barnen.
Helt OT: jag har som ett av mina mål denna vår satt att jag ska kunna nå ner till marken med mina händer, alltså bli mer rörlig. Jag är så orörlig och stel så det är som ett stort skämt. Har du tips på övningar som gör en mer rörlig? Har för mig att du också övat på att nå ner till golvet (och lyckats)!
Googla på en övning som heter Jefferson curls, gör den 🙂
PS. Har även blivit svagare på gymmet sedan jag minskat på fettet och gått över till carnivore
Köp oxgalla och ät mindre portioner.
Ha också koll på färg och form och om det flyter och så läs Martinas Magstaarkt
Ha även koll på labproverna Asat, Alat, Alp, Gt Albumin, Bilirubin, Crp
Tack Ic! Boken har jag läst?. Färgen är ofta gul, men blir liksom inte klokare av det. Det är tydligare med de andra färgerna, vad de beror på och vad man kan göra. Ska till läkaren idag, så ska be om att ta proverna du nämner.
Tack! Oxgalla äter jag redan. Kanske ska öka på den. Ska prova mindre portioner också.
Hur gick det? Har liknande problem själv, maten åker rätt ut.
Tack för en superbra blogg! Carnivore är mitt sista försök att läka min mage. Lider konstant av diarréer. Har haft IBS tidigare, men misstänker att det nu övergått i inflammation. Har gått från lchf, keto och nu carnivore. Magen har blivit något bättre, men så fort jag äter minsta lilla fett, så går maten rakt igenom. Ingen effekt av probiotika, prebiotika och matsmältni gsenzymer. Tar saltsyra. Har gjort Imupro. Igår försökte jag äta bacon för att få i mig lite mer fett, men det funkade inte. Det är ju bra om magen kan läka på carnivore, men utan fett (ketos) är jag konstant trött och saknar energi. Har du något tips?
Dum fråga kanske men ett bs runt 5-5,5 är det dåligt? innebär det att en inte har god fettförbränning utan främst drivs på glukos även om en inte äter kolhydrater? och kommer den glukos isf fr att kroppen bryter ner muskler? F mitt bs tycks vägra droppa. Direkt efter måltid sjunker det t 4,1-4,8 typ men en timme senare återigen nånstans mellan 5 o 5,5 fast ketogena måltider
Nej det är normalt 🙂 Det är morgonvärdet som ska vara under 4.5 mmol/l (vid optimal keto-adaption) vad du har under dagen kommer oftast att variera och det sjunker ju mer fett du äter.
Åh tack. Vilken lättnad att det isf är ok under dgn. Och om morgon värde är över 4.5, trots ketogena korrekt kost- innebär det muskler bryts ner dvs ‘svält’?
Började tro jag var ett hopplöst fall o totalt uppfakkad m insulin etc.
Din kropp kan drivas på både fett, ketoner och socker och ibland växlar den bränsle. Om du inte svälter dig själv så blir du antagligen inte av med musklerna, det är en större risk att bli rynkig vid svält för att kollagenet är lättare att bryta ned.
Hur kan bs värdena vara på dagen för att dom ska vara ok? Har hört att om man tar bs innan maten ska det vara på samma siffra 2 h efter att man ätit. När jag äter lite kyckling lever höja bs mycket trots att det bara är ca 89 g tillagad
Det varierar med vad du gör, om du är ute och springer kommer det vara superhögt tex.
Hej! Jag är inne på dag 3 och har haft huvudvärk och varit slö hittills. Ätit extra oraffinerat havssalt och även tagit mer magnesium. Äter carnivore enligt stephanie keto person med max 60 g protein och 200 g fett. Ser inte någon direkt som gör så utan alla verkar äta mängder ned protein.
Provade äggfasta för 6 månader sedan med 9 ägg och 9 msk fett varje dag och fick energi direkt. Det får jag inte nu. Mitt mål med denna månad är att komma in i ketos då jag inte lyckats med det på 6 månader trots strikt keto med bara rena produkter, upptäcka vad jag inte tål då jag får avskavt skinn på tungan och den bränner, få energi och bli pigg samt att min dimhjärna börjar fungera. Blir såklart inte kedsen om kroppen tajtae till sig och några kilo försvinner men det är inte det viktigaste. Jag vill bara må bra.
Hur anser du att man ska äta på carnivore och fördela mängden fett och protein? Hittar inget som sagt var att läsa om det på svenska.
Tack för allt du skriver om och dina bra lajvar. Du får gärna haven om carnivore någon gång och keto.
Testa att strunta i att räkna och mäta och bara ät tills du är mätt och nöjd, oavsett vad det blir för fett och protein. Detta är ingen exakt vetenskap.
Hej,
Är också på. Tycker det är svårt med mängderna. Äter morgon och kväll (ca 11 och 19) och tycker det är lite trist. Är inte hungrig, är absolut inte godissugen (är sockerberoende utan att ha problem) men bara att det är trist… ! Jaja, det kanske löser sig efter ett par veckor.
Nu till min fråga. Kommer du ha något nytt samarbete? Om så sker så blir det direkt ett köp. Hade missat din rabattkod på tyngdtäcken, trodde den var till sista dec. När jag tänkte beställa så var det försent. .
Rabatten är förlängd till alla-hjärtansdag så du kan gå tillbaka till inlägget om tyngdtäcken. Men jag har lite samarbeten lite då och då 🙂
Att maten är tråkig är lite grejen, det känns bättre efter ett tag!
Hej igen
Uttryckte mig inte helt rätt… det är inte maten som är tråkig. Det är trist att inte få något att stoppa i munnen, alltså vill ha någon smak! Är inte hungrig och vill absolut inte ha något sött, utan att det är helt enkelt bara trist…. Har inga problem med att äta samma mat varje dag. Tvärtom, bra att det är enkelt. Har inte heller några problem med att äta fett, trots att man tillhör den fettskrämda generationen. Kanske bara är att dricka en kopp te utan smör/kokos!
Ah… jag tror jag förstår, men kan inte helt relatera till det 🙂
Kan du inte berätta lite mer ingående om vad som sker i kroppen när fett bränns och när man går ner i vikt? Tack för en grym blogg!
Jag ska försöka 🙂
Hittar varken ister eller talg. Kör på smör och kokosfett istället. Kanske inte lika bra då…, eller? Märker att det är svårt att hålla linjen bara kött. Lagar ju mat till familjen, tex köttfärssås och spaghetti och då äter jag bara köttfärssåsen, men däri är ju även tomater och grädde, inte bara kött alltså. Lättare sagt än gjort att renodla kosten när man ska laga mat åt barnen också, tyvärr. Korv inte heller så bra antar jag. Bacon då? Äter ägg men även om jag steker fyra ägg i smör mättar det inte så länge. Om jag ska klara det här får jag nog äta bara lax i ugn, men då blir det ju lax med smör… suck.
/K
Smör är okej 🙂 Ister och talg hittar du i alla välsorterade matbutiker.
Men alltså det är inte svårare än att dela upp ingredienserna i olika kärl för du har väl fler än två plattor 😉
Så får man ju göra då man lagar till allergiker… Korv och bacon finns i “rena” bra varianter, första intrycket
är att de är dyra men jäklar vad de mättar bättre, jag fick halvera mängden som jämförelse.
Kör på denna rena mat i grunden till barnen också så adderar du bara vad du vill/anser de ska äta till.
Läser på ditt Instagram att några blir varma på natten pga keto. Är det ett typiskt övergångsproblem? Och varför blir man varm?
Det blir väl svårt att sova. Bara nyfiken.
Troligen för att förbränningen går upp, jag är varm mest hela tiden, det verkar inte gå över 🙂
Tack för all din inspiration att äta näringsriktig artegen föda! Min kosthållning ser väldigt annorlunda ut idag jämfört med när jag började läsa din blogg för ett antal år sedan. Du har lärt mig väldigt mycket och det är jag evigt tacksam för.
Mitt problem är att jag känner mig hungrig på enbart carnivoremat. Jag är van att äta mycket grönsaker och har då troligtvis töjt ut magsäcken. Jag blir inte mätt på en dag även om jag ätit 600 g gräsbetestkött + 500 g fett. Fettet är huvudsakligen talg, men även lite benmärg. Jag har hittills ätit all mat rå. Min mage känns så tom utan massa grönsaker. Jag har tack vare dig insett att det inte är så nyttigt med mycket grönsaker. Ska man nödvändigtvis äta grönsaker tycker jag att man ska göra det på sommaren när det går att få tag i svenska nyskördade. Nu på vintern är det mesta importerat eller svenskt och lagrat. Jag tror inte att det är så mycket näring kvar i grönsakerna när de inte är nyskördade.
Är det stor risk att få brister om man inte kompletterar med inälvor (jag tänker t.ex. på c-vitamin)? Det mesta av köttet jag äter har varit fryst eftersom det är svårt att få tag på färskt gräsbeteskött där jag bor. Jag köper helt enkelt på mig ett lager när tillfälle ges och fryser in.
Ett annat problem jag upplever på carnivore är att jag får klåda på magen när jag ätit. Jag funderar på om det är histaminintolerans och om jag borde sluta med hängmörat kött? Kanske bättre att äta så färskt kött som möjligt eller testa lite pinfärsk fisk för att se hur jag reagerar på det?
När jag åt mycket grönsaker blev jag aldrig törstig (jag fick i mig tillräckligt mycket vätska från grönsakerna), men på carnivore märker jag tydligt att jag har ett stort behov av att dricka. Jag har nästan aldrig (i hela mitt liv) druckit vatten så det här är ett stort problem för mig. Jag antar att opastöriserad komjölk kan förstöra de fina fördelarna med carnivore? Mjölken jag funderar på att dricka är från en lantras som endast äter gräs/hö. Jag har sett att en del som äter carnivore även dricker mjölk, vad tycker du om den saken?
Tack du 🙂
Du får variera proteinerna så att du testar att äta olika typer av kött, fisk, ägg, olika typer av fett. Testa lite lever eller lite kycklinghjärtan.
Har du inte druckit vatten någonsin är det kanske dags att börja, det är bättre än mjölk.
Det går skitbra med carnivore månaden ❤
Ändå avsteg är nåt glas rödt iblandt, och det ska snart bort det med. Allt blir enklare. Mätt, äter oftast en, iblandt två gånger om dagen, har lärt mig göra en underbar, superfet buljong?
Ska köra januari, så får vi se om det blir bestående.
Coolt!
har du recept på buljongen pia?:)
Hoppade på carnivore och det går bra?
Dock en liten undran, 80% fett och hur mycket protein dagligen. Ligger under 50 g i protein, men vet inte om det räcker när jag jobbar.
Jag hade inte räknat så noga, bara sett till att hela tiden ha lika mycket fett som protein eller mer!
Blogg-inspo:
Har du tips om en enkel start (t.ex en dags-veckomatsedel) real food för någon som stressat sönder sköldkörtel. kortisolproduktion, “allt”? Att bara komma upp ur sängen kan vara en utmaning. Då funkar det inte att t.ex steka ägg på morgonen. Det blir microgröt eller musli och sen mellanmål på mellanmål,. Finns det enkla sätt att komma igång, läka och få energi (till att ens orka sätta sig in i saker)? En burk makrill på morgonen? Skulle det exempelvis räcka? Eller annat? En klick MCT-olja i youhurten? Tacksam för ett eventuellt hjälpsamt inlägg.
Är mikrogröt lättare att göra en att öppna en burk makrill i tomatsås? Det finns ju sidfläsk man kan köpa som bara är att äta rakt ur förpackningen. Jag vet inte varför müsli skulle vara lättare än det 🙂
Jag tycker att det är jättesvårt att få i mig tillräckligt med fett.
Har käkat bara kött och fett sedan den 27 december (tyckte det var lika bra att börja…är inte så mycket för att börja på med saker 1 jan eller måndagar. Gör det hellre direkt…) Jag äter tre gånger om dagen. Omväxlande olika typer av kött, tycker det går bäst med fläskkött typ sidfläsk eller revben. Men som sagt svårt att få i mig fett, är inte i närheten av att vara i ketos.
Ett mål jag har är att börja äta inälvsmat, tänkte börja med lever. Men jag har försökt förut och jag har så svårt med lukten, att göra leverpastej går helt bort. Funderar på om jag kan blanda den i stekt köttfärs ( alltså inte biffar) Är det något du har provat?
Jadå du kan blanda levern i köttfärs och göra biffar 🙂
Varför tror du inte att du är i ketos? Det tror jag!
Jag vet att jag inte är i ketos för jag har mätt (blodketoner). I alla fall var jag inte det i går morse. Idag ska jag försöka få i mig mer fett och så mäta på nytt i morgon.
Tack för en toppenblog föresten.
Kockarnas GAMLA knep när de gör fina goda köttbullar är lite leverpastej i färsen
Tar det inte längre tid att hamna i ketos? :O
Du kan vara i ketos på 24h
För mig tar det max ett dygn att komma i ketos! Men kanske finns det individuella skillnader? Min kropp verkar kunna växla mellan ketos och kolhydratdrift ganska smidigt. Jag mår dock som bäst när jag är i lätt ketos, då har jag energi och slipper kramp i benen. Varje gång jag testar djup ketos kommer kramperna, såå jobbigt! Trots salt o vatten etc. Men lätt ketos innebär för mig att jag äter keto med något tillägg av tex rotfrukter, till något av målen – det räcker.
Hej, jag är på tåget med Carnivore och tycker det fungerar bra. Inga cravings alls. Jag har tillsatt lite extra smör på ryggbiffen och hällt på lite olivolja på kycklingen. Kanske olivolja inte är politiskt korrekt.. och är smöret onödigt på biffen?
Hur får man i sig C-vitamin? Lite persilja måste väl vara ok?! Är tonfisk carnevore-? tänker den goda såsen i rätten vitello tonnato med äggula, tonfisk och olivolja men oljan bör kanske bytas mot smör, eller? Kram.
Ingen olivolja behövs och c-vitamin får du i dig om du äter lever.
När du var vegan, vad hade du önskat att ngn sa till dig för att börja äta kött? Vilka är de viktigaste skillnaderna?
Jag har kunder som är veganer och vill kunna uttrycka mig bra för att de ska förstå att de behöver tänka om.
Jag hade velat veta att jag hade kunnat bli mycket snyggare och få bra prestanda av att skippa vego-maten och att det inte ALLS var ett dugg hälsosamt. Då hade jag slutat tvärt.
Kan det vara idé att fråga också dem om med vilket syfte de är veganer?
Vad motiverar dem till att vara det och om det syftet är kontraproduktivt, hur tänker de då?
raderad länk
Skriv vad du vill skriva, länka inte bara till något random. Vad försöker du säga?