• Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto
  • Mig + kontakt
    • Media Kit | Collabs & Ads
    • Om mig och bloggen
    • Manifest
    • Kontakt
    • Disclaimer
  • Bloggkategorier
    • Alla guider
    • Biohacking
      • Biokemi
      • Beauty hacking
      • Fitness
      • Hormonell hälsa
      • Mental hälsa
      • Ketogen kost
      • Samlad biohacking-info
      • Samlad keto-info
    • Kost & Hälsa
      • Omfattande om hälsa
      • Case / läsarhistorier
      • Om övervikt
      • Detox & fasta
      • Om Crohns, IBS & IBD
      • Inflammation
      • Tarmfloran
      • Mat och recept
      • Sötningsmedel
    • Personligt / Övrigt
      • Business / ekonomi
      • Lifestyledesign
      • Poddar
      • Q&A
    • Quick-Hacks FAQ
  • Neurohacking
    • Ångestguide
    • Depressionsguide
    • Neurokemisk reparation
    • Hjärnans metabolism
    • Signalsubstanser
    • Fördjupning / checklista
    • Podd / Shownotes
    • Guide: Dopa-detox
    • Om Dopamin
  • Biohacking
    • Samlad info
    • Biohacking | Vad är fel & var börjar jag?
    • Höstens samlade biohacking (2021)
  • Allt om keto

Next Level Biohacking

En personlig blogg om biohacking, ketogen kost & livsstilsdesign

[Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha [Mer på bloggen för den som vill läsa mer + ha vetenskapliga referenser osv! ☝] Jag har snöat in TOTALT på stress-resistens det senaste (s.k glukokortikoidreceptorresistens som förkortas GRR) & förfasas över hur otroligt destruktivt kronisk sympatikus-aktivering (fight & flight) kan vara, särskilt med tanke på att (vissa av oss 🙋‍♀️) är naturligt böjda åt det hållet!

Vi har dock alla olika stress-känslighet beroende på mängden kortisol- & T3-receptorer, ålder, kön, genetiska faktorer & hur vi funkar i stress-läge: Vissa blir super-motiverade, andra hyperkänslig eller tvärtom avstängda eller passiva. Utbrändhet brukar gå mer åt det apatiska hållet, men oavsett upplevelse så verkar just överdriven stress-signalering vara extremt skadligt för hela systemet, om det får tugga på år ut och år in, utan tillräcklig motreglering!

ALLT blir liksom lidande till sist. Det läskiga är att för typ 30 år sedan var GRR eller stress-resistens väldigt ovanligt, men numera har "de flesta" åtminstone något symptom. Oftast flera. 

STRESSBEDÖMNING FRÅN SYMPTOM 🧐
Om du inte kan bedöma din stressnivå för att du inte upplever dig som stressad, så kan du checka av lite hormonparametrar istället: är menstruationerna ok? Matsmältningen? sömnen? Humör & energi-nivåer? 

Det är sällan ett test säger mer än dina egna observationer, men dra dig inte för att boka in ett läkarbesök om du är orolig! ❤️

Om något grundläggande inte funkar, är någon form av stress en TROLIG kandidat! Kortisol, noradrenalin, adrenalin, dopamin & glutamat är ganska toxiska på höga nivåer. Särskilt glutamat som är nervsystemets gaspedal. Har du relativt sett mer dopamin än noradrenalin upplever du troligen inte stress som negativt, men får du stress-relaterade symptom så är det ändå för mycket för systemet! ⚠️

Berätta gärna om du känner igen dig i överdriven stress-signalering eller om du lyckats omprogrammera det!
Hej & Välkommen! Om du är ny följare här, ka Hej & Välkommen! 

Om du är ny följare här, kanske du undrar vad detta är för konto? "Next level biohacking" handlar inte om att chippa sig eller skaffa senaste health tech-prylarna, utan är tvärtom inne på low tech health, basic fysiologi (om hur våra mänskliga kroppar funkar) kryddat med personliga intressen som farmakologi, neurobiologi & hormonlära.

Jag har pluggat biokemi i många år & har snart en PhD i intermedicinska vetenskaper. Det jag lär mig vill jag stöta & blöta med dig som läser här, tillsammans med occasional rants & idéer kring fysiskt & psykiskt välmående. 

Mitt syfte är INTE att visa upp mig själv som "duktig" eller komma med pekpinnar. Då får du följa någon annan, för även om jag befunnit mig i "hälsosfären" i många år, har jag fortfarande mycket att jobba på. Vissa problem som bipolaritet, aspighet osv skriver jag om, andra inte. 

Det finns alltför många frihetsgrader inom konceptet "hälsa" för att någon med säkerhet ska veta allting, så titta gärna mekanistiskt (dvs hur det funkar i form av processer, istället för en massa varför), testa dig fram & glöm inte att ta allt du läser med en nypa oprocessat havssalt *skojar* 😅

Länken i profilen 👆 innehåller mängder med gratis-material så klicka där om du vill läsa mer! ❤️
I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på I morse höll jag en toxikologi-föreläsning på Chalmers & med tanke på det (alltså vad som är toxiskt/giftigt eller inte) kom jag att tänka på en återkommande fråga jag får, nämligen: "jag äter (.....) hur nyttigt/onyttigt/bra/dåligt/farligt är det?"

Jag ser ju allting som relativt & att det därför inte finns något absolut dåligt eller absolut bra. Jag tycker att det beror på massa faktorer - inte minst på vad man jämför med! 

Att börja dagen med en rulle ballerinakex är kanske ingen höjdare, men om det är en person som lär sig att äta igen efter många års ätstörningar är det kanske exakt helt rätt! 

Jag har ju personligen nördat ner mig i en ganska ensidig kost de senaste +10 åren (low carb/keto) så om någon frågar mig om deras frukt-frukost är bra, kommer den inte vara bra från mitt perspektiv. Jag värdesätter andra saker, men även jag (frukt-hataren nummer 1 😅) kan se att frukt-frullen är bättre än ballerina-frullen, men det är fortfarande bara 2 parametrar mot varandra!

Inom toxikologin säger man att det inte är giftet i giftet som är giftigt utan mängden (the dose makes the poison) & jag skulle vilja lägga till att om vi pratar just gifter så har vi alla vår individuella kemiska belastning som påverkar hur mycket som är mycket för just oss. 

Dessutom är vi olika bra på att hantera både livsmedel & olika kemikalier, läkemedel, droger osv eftersom vi har olika genetik & tarmflora, olika avgiftningskapacitet, olika psyken, toleransnivå mm. 

Så jag skulle önska att alla som sitter på en "är (....) nyttigt/onyttig?"-fråga lägger till fler parametrar & kanske tittar på resultaten: dvs energinivå, humör/mående, träningsresultat & övriga hälsoeffekter. 

Det är dock svårt för vem som helst att avgöra hur "dåligt" ett specifikt livsmedel är, för resultaten är ju en kombination av helheten över tid. Men, man kan läsa på, testa att utesluta om man känner sig misstänksam, ersätta med annat, men framförallt känna efter i magen! 

Vad säger magkänslan? 

Det är så jag sållar i vad jag stoppar i mig & det funkar ganska bra! Börjar jag undra "hur dåligt är detta på en skala?" så är det nog inte helt rätt! 

Berätta gärna hur du tänker om det här! ❤️
Svep till bild 2 för ytterligare illustration! 👉

Hur kan många ha ett lågt & bra blodsocker trots att de äter massa carbs? Titta på frukosten på bild 2: det är en portion havregrynsgröt med mjölk & jordgubbssylt, samt 2 lingongrova (som jag antar att många äter till frulle? 😅) 

Det blir ca 80g kolhydrater vilket illustreras till höger om lika med tecknet. För tydlighetens skull illustreras sockermängden i antal teskedar med socker: 80g blir 20st teskedar.

Ett normalt blodsocker motsvarar ungefär 1 tesked socker utspätt i hela blodvolymen. Här blir det ju problematiskt om frukosten är på 20 teskedar... Hur löser kroppen detta? 

Genom insulin förstås! ☝️

Insulinet illustreras av nycklarna som kommer & låser upp dina celler så att sockret kan åka in där, för ute i blodbanorna kan det inte vara länge utan att det blir väldigt skadligt! ⚠️

Hos vissa människor blir insulinet väldigt högt, pga t.ex en genetisk känslighet men också pga livsstilsfaktorer (t.ex kosten).

Hyperinsulinemi innebär att insulin pumpas ut i för stora mängder & är ett tillstånd som föregår både insulinresistens & typ 2 diabetes. 

Alla receptorhormon kan orsaka resistens hos celler. Det är en skyddsmekanism från cellens sida. I extremfall kan det till & med ske en receptorinvertering! Receptorerna som sitter på cellens utsida & tar emot molekyler (t.ex dopamin, insulin eller nått annat hormon) gömmer sig då på insidan av cellen som skydd. Många kroppsegna ämnen är toxiska i höga doser & tyvärr är insulin ett av dessa! 

Hyperinsulinemi & insulinresistens hänger ihop, men är tyvärr svårt att detektera genom vanligt blodtest. Insulin är ett så flyktigt hormon att det kan vara svårt att fånga topparna & veta hur mycket skada det faktiskt gör. Det går att ha lågt av både fasteinsulin och c-peptid & ändå ha alla symptom i den rosa rutan! 

Enda sättet att veta sin faktiska insulinfrisättning är genom ett insulinklamptest där blodsockret höjs med glukos-infusion, för att sedan tas ned igen med externt insulin. Få vårdinrättningar kan göra detta, så istället görs glukosbelastningstest, men det säger tyvärr ingenting om insulinet! 

Känner du igen dig i symptomen i rutan...? 🧐
  • Home
  • Personligt
  • Lyckad releasefest för ketoguiden

Lyckad releasefest för ketoguiden

8 September, 2018 34 Comments Written by Martina

releasefest ketoguiden
I väntan på gästerna…

I torsdags hade jag en releasefest för min senaste bok Ketoguiden här i Göteborg. 70 hade anmält sig och nästan alla dök upp!

Presenterar boken

Jag bjöd på bacon i ugn samt ketobollar med choklad- och vaniljsmak, och utöver det fanns det rödvin och rostade jordnötter.


Först höll jag en 30 minuters föreläsning med frågestund och sen blev det mingel och signering. Som vanligt när jag har event med mycket folk har jag svårt att hinna prata med alla så mycket som jag skulle vilja, för jag är inte bra på multitasking och mitt fokus blir något splittrat. Hoppas att ingen kände sig bortglömd eller inte fick svar på sin fråga, då är det bara att fråga bland kommentarerna här på bloggen så ordnar vi det.


Hela högen gick åt!

Jag är jättestolt över att eventet blev så lyckat eftersom jag var ensam arrangör från början till slut. Mest för att jag inte är bra på att delegera och ofta kör mitt eget race, men det blev bra ändå. Detaljer är inte heller min starka sida, så inte sällan missar jag något halvviktigt men inte den här gången. Allting föll på plats precis som det var tänkt.


Jag fick också en helt underbar uppbackning av mina vänner. Vilka fantastiska människor jag har omkring mig, det är helt otroligt! Göteborgs blogg-elit; Siranee, Johanna, Pernilla, Jessica och Emelie hade satt ihop en ketokorg till mig och skrivit ett rörande fint kort. Nu är ju både Emelie och Pernilla gamla keto-rävar så de visste precis hur man gör ett keto-kit!  ♥ 

Mina älskade sockersystrar My och Ann-Ida hade köpt blommor och min mamma hade hittat ett rödvin med mitt namn  ♥  Till och med mitt förlag dök upp med blommor. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna ett sådant fantastiskt stöd men jag är enormt tacksam i alla fall  ♥

Räddaren i nöden när man glömmer att ta bilder är Johanna som alltid har kameran eller mobilen i högsta hugg. På bild från vänster till höger; KeepExplore (Mikaela), Siranee, Eva Birath health och Ann-Ida (för carnivore inspo), Pernilla, Johanna och Mitt Liv som Sund- Ewa.


Nu har jag fått blodad tand och kommer absolut göra fler event nu när jag ser hur bra det kan bli, så missade du detta kommer det fler. Om inte annat ses vi på Bokmässan!

 

Like this:

Like Loading...

Relaterade

Personligt
föreläsningar, ketoguiden, releasefest
Similar posts
  • Omfattande gratis ketoguide! — Inlägget innehåller köplänkar till mina böcker! Hej vänner! ❤ Så roligt det är att blogga lite igen! Att kunna ta lite mer plats, och inte behöva begränsa mig till instagrams ynka 2000 tecken… här är det bannemej ingen som säger att jag använder för många ord! Så skönt! 😄 Hur som helst ramlar det fortfarande [...]
  • Promovideon för Ketoguiden — – Reklam för Ketoguiden – Jag och Johanna gjorde en promovideo till Ketoguiden, visst blev den fin? 😀 På begäran finns boken nu ute som E-bok, och du hittar den [...]
  • Ketogen kost trendar men inte high fa... — Det här inlägget innehåller köplänkar till min bok Ketoguiden Stora nyheter i dagarna. The American Diabetes Association (ADA) och the European Association for the Study of Diabetes (EASD) har nu godkänt lågkolhydratdieter för behandling av typ 2 diabetes hos vuxna. Det var väl på tiden? Det betyder att det är fritt fram att kostbehandla diabetiker [...]
  • Augustis ketos-experiment — Den här sommaren hade jag min maginfektion med EPEC vilket föranledde en himla massa testande innan jag fattade vad det var. Jag tog bort fettet, jag tog bort proteinet, började käka massa grönsaker och la till kolhydrater. Vände upp och ned på kosten helt enkelt. När man gör sådana saker är det så kul att [...]
  • Halvvägs igenom och det värsta är gjo... — På scen på Biohacker Summit Stockholm Jag är fortfarande på kryssningsbåten mellan Mexiko och Texas och har lyckas skaffa mig lite internet ombord. Det var inte så farligt dyrt som jag först läste mig till, och dessutom blev mitt Sea Pass (ID-kort man använder ombord) påladdat med pengar som jag kan använda till vad jag [...]
Augustis ketos-experiment
En upptäcksresa i att lära känna din egen metabolism

34 Comments

  1. Nathalie Nathalie
    19 September, 2018    

    Hej!
    Jag har precis köpt ketoguiden och tänker snart testa den ketogena kosten. Har levt på liberal lchf några månader, med några få avsteg. Jag tränar ganska mycket och i boken rekommenderar du lätt/lugn träning till en början, hur ska jag som redan tränar mycket och ganska hårt, tänka där? Tack på förhand Och för en mycket fin bok

    Reply
    • Martina Martina
      21 September, 2018    

      Jag ser det!

      Om du ska fortsätta träna stenhårt och vill bli ketoadapterad så räkna med att du kommer att prestera sämre ett tag, så ketoadaptera inte före någon viktig tävling. Det kan ta ett bra tag för kroppen att bli bekväm med fettdrift, några månader. Men när du väl är där så kommer du ta PR på PR 🙂

      Reply
  2. Andréa Andréa
    11 September, 2018    

    Hej Martina! Tack för ett roligt event och jättekul att äntligen få träffa dig. Jag har ätit mer eller mindre strikt LCHF sedan 2013. Mitt problem har aldrig varit att anpassa själva maten åt det ketogena hållet (kan inte minnas senast jag åt pasta) men jag är en riktig dessertälskare och faller titt som tätt för sötsuget. Detta innebär att jag trots min “nästan LCHF” nog aldrig varit helt ketoadapterad i någon längre period. Nu efter releasefesten och den nya boken fick jag en nykick att verkligen satsa på att bli av med mitt beroende. Varje gång jag börjar bli mer strikt känner jag mig dock väldigt spänd i övre delen av magen (börjar efter ca 3-4 dagar), precis under bröstkorgen där revbenen möts. Det är som om musklerna spänner sig eller som om övre delen av magen är tom trots att jag precis har ätit – det inte helt behagligt. Jag brukar för det mesta hitta svaren på mina frågor via Google men har inte lyckats denna gång. Har du någon aning om vad denna spänning kan bero på och om det finns något man kan göra för att lätta lite på den? Stort tack på förhand 🙂

    Reply
    • Martina Martina
      11 September, 2018    

      Svårt att veta när jag inte vet vad du äter alls 🙂

      Reply
      • Andréa Andréa
        11 September, 2018    

        Jag äter kött, fisk, skaldjur, ägg, kokosolja, smör, kokosmjölk, grädde (i undantagsfall), broccoli, vitkål, spenat, lite resistent stärkelse i form av bönor osv. Hoppas du får en tydligare bild nu 🙂

        Reply
        • Martina Martina
          11 September, 2018    

          Okej många potentiella allergener där som kan ge effekten.

          1) Bönor
          2) kokosolja
          3) vitkål
          4) ägg
          5) skaldjur

          Du får utesluta i omgångar.

          Reply
          • Andréa Andréa
            11 September, 2018    

            Tack för svar! Jag äter dock precis samma nu som jag har gjort sedan 2013, bara det att när jag är lite mindre strikt (t ex äter sötpotatis, lite frukt samt en och annan chokladbit) har jag inte ont. Jag hittade precis nu en ledtråd som sa att det skulle kunna vara magkatarr, vilket jag har haft problem med tidigare. Vissa menar när de slutar med kolhydrater så känner de av detta tydligt. Om du har något tips på naturlig lösning på detta problem vore jag tacksam 😀 Annars får jag ta en sväng till apoteket och köpa något och se om det hjälper.

            Reply
            • Martina Martina
              12 September, 2018    

              Sluta med kaffe och alla kryddor.

              Reply
              • Andréa Andréa
                15 September, 2018    

                Tack för att du tog dig tid att svara! Ska absolut testa att utesluta kryddor och se om det kan hjälpa (dricker inget kaffe som tur är) 🙂

                Reply
  3. Layza Layza
    10 September, 2018    

    Vacker bok! Blev förvånad över alla vackra bilder eftersom du brukar säga att den mat du äter inte är ser så snygg ut.
    Jag blev mycket glad över att boken inte var så strikt utan att den ger utrymme för var och en att testa för sig själv. Om man går in i LCHF, Keto, Paleo- världen så är det verkligen högt och lågt! Det som passar för en passar sämre för en annan. Det finns inte många gyllene regler förutom då att undvika processad mat med många ingredienser. Personligen undviker jag det där med procentandelar hit och dit eftersom jag är rädd för att hamna i någon slags besatthet. Måltiden ska vara en högtidsstund. Men jag förstår att du mäter och väger och gör tester eftersom det är din profession. Denna boken kommer att säla stort!

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Tack så mycket! 🙂

      Det är inte jag som gör designen till mina böcker det är alltid förlagen, och när man gör kokböcker så har man matfotograf och matstajlist, även om jag gjort mycket själv.

      Alla recept är faktiskt high fat och ligger runt 80E% så den är ganska strikt 🙂

      Reply
  4. Nadja Nadja
    10 September, 2018    

    Hej Martina, jag undrar om du använder iphone eller samsung? Vilken tycker du är bäst?:)

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Ingen av dem 🙂

      Reply
  5. Elin Elin
    9 September, 2018    

    Undrar om du vet något om dessa psymtom. Min svärmor får hjärtklappning och svettningar av magnesium……..?! Jag har aldrig hört om dessa biverkningar förut, aldrig upplevt det själv. Hon hade provat flera ggr. Och när hon fick green earth super magnesium av mig så vart psymtomen jätte starka! Är det något du vet något om?

    Reply
    • Martina Martina
      10 September, 2018    

      Nej, det är nog inte så vanligt 🙂

      Reply
    • Estelle Estelle
      10 September, 2018    

      Hon kan ju testa en annan typ av magnesium då tänker jag. Kanske är hon känslig för citronsyran?!? Jag kör på enbart magnesiumbisglycinat/kelat från Topformula, tar det främst för sömnen.

      Reply
      • Elin Elin
        10 September, 2018    

        Okey. Hon åt Apotekets egna först. Vet inte hur stor skillnad det är mer än styrkan.

        Reply
  6. Hannas krypin Hannas krypin
    9 September, 2018    

    Vad roligt med ett lyckat event!

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack 🙂

      Reply
  7. Eva Eva
    9 September, 2018    

    Hej Martina och tack för ett trevligt event.
    Har bläddrat lite i din bok och undrar över en sak: I din ketoguide här på bloggen så skriver du att man inte ska äta fröknäcke, men du har med ett recept på det i boken. Vilket gäller?

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Ketoguiden är för 1) Nybörjare som antingen hoppar rakt in i keto eller 2) kört paleo länge och vill ketoadaptera. Bloggen handlar om mig och mina upplevelser som har ätit såhär i snart 10 år, det är helt olika 🙂 Fröknäcke ska man dessutom inte äta om man har IBS, som jag har.

      Reply
      • Eva Eva
        9 September, 2018    

        Tack för svar!
        Men kan man komma i ketos även om man äter fröknäcke till frukost? Frågar för min man. Själv kan jag inte äta frukost utan dricker fettkaffe. Jag läste på din avdelning Allt om keto att man ska undvika fröknäcke. Vårt mål är den fördelning du skriver där dvs 80 % fett 15 % protein och 5 % kolhydrater. Jag matar in i fatsecret och kanske att det är lite för mycket kolhydrater i fröknäcke för att det ska funka?

        Reply
        • Martina Martina
          10 September, 2018    

          Det är bara att testa sig fram, tror att de flesta friska människor kan komma undan med fröknäcke och vara i ketos 🙂

          Reply
          • Eva Eva
            10 September, 2018    

            Tack! Vi får testa.

            Reply
  8. Per Per
    9 September, 2018    

    Hej Martina,

    Tack för ett mycket bra bok, läste den engelska versionen. Jag har en fråga: skulle du inte kunna prata lite om varför ost inte ingår i KETO dieten? Själv tycker jag det fungerar rätt bra och min Keotnix dippar inte speciellt mycket även om jag ätit en hel del ost, blandat både hård och mjuka ostar som brie etc. Vore intressant att förstå lite mer om detta.

    Tack för bra inspiration och läsning! Med vänliga hälsningar, Per

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack Per 🙂 Det gör man som man vill, men ost = mögel och mjölkprotein och något man bör fasa ut efter ett tag. Det är inte ett fantastiskt livsmedel, men finns värre.

      Reply
  9. Lotta Lotta
    8 September, 2018    

    Vill också gå på bokparty. Blir det något i Stockholm?

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Ja det är tex Lidingö näst-nästa tisdag kl 19 🙂

      Reply
  10. Sara Sara
    8 September, 2018    

    Så roligt att läsa även om man inte var där. Du kan, Martina, tro på dig själv! <3

    Reply
    • Martina Martina
      9 September, 2018    

      Tack Sara!

      Reply
  11. Tommy Malmander Tommy Malmander
    8 September, 2018    

    När kommer du till Skåne ?

    Reply
    • Martina Martina
      8 September, 2018    

      Det vet jag inte 😀

      Reply
  12. Emma Emma
    8 September, 2018    

    Tack för ett härligt event! 😀

    Reply
    • Martina Martina
      8 September, 2018    

      Tack själv Emma! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste kommentarerna

  • Karin on Gör någonting nytt…❤️
  • Peter Biörck on Gör någonting nytt…Jag hoppas på lite feeling. :-)
  • Jenny on Gör någonting nytt…Du har rätt i att söka efter och vara ditt autentiska jag! Det har vi alla. Söka…
  • ulrika on Faror & alternativ till latte-träsket!Kan det funka med kokosolja istället för smör? Jag gillar inte smör så mycket, d…
  • IC on Gör någonting nytt…Det är befriande för själen när man lyckas inse att det inte är egoistiskt att s…
  • Ylva Ås on Gör någonting nytt…Bästa. Haha, du är ändå en av dem som inspirerar mig att nosa på att våga lägga…
  • SonjaS on Gör någonting nytt…håller med, jag läser hellre bloggen!
  • Herman on Gör någonting nytt…Martina Jag har alltid imponerats av din kunskap, din pedagogiska förmåga men oc…

Hej!

Välkommen till Sveriges mest omfattande biohacking-blogg. Jag som skriver här heter Martina och är en nyfiken själ som brinner för att förstå hur saker hänger ihop och fungerar. Allt jag skriver har i syfte att uppmuntra till dialog. Det betyder att jag vill att vi pratar med varandra och hjälps åt att tänka, utvecklas och inspireras för att må bättre och hitta nya lösningar på gamla problem. Jag påstår alltså inte att jag sitter inne med “sanningen” utan allt kan bli föremål för reflektion och diskussion! Det är så vi lär oss och blir bättre, vilket är själva kärnan i biohacking och alla former av självförbättring.

Alla kommentarer godkännes manuellt. Det är bara jag som skriver här och bloggen är personlig.

  • Mer info här
  • Mitt manifest här
  • Kontakta mig här
Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon
Swish: 1231833680

evolve - All rights reserved Martina Johansson

%d bloggers like this: