Kört fast? Viktplatå? Här är lösningen!


Nu är det dags att fixa det här en gång för alla. Det är så många LCHF:are och andra lowcarbare som testar det ena än det andra men inte kommer vidare från sina viktplatåer. Sluta acceptera att du inte når dina mål!

Allt du behöver göra för att bryta igenom är att följa stegen i videon nedan, det är den mest effektiva metoden jag känner till som fungerar varje gång. Ju noggrannare man är, ju bättre fungerar den.

Sammanfattningsvis

 1. Bestäm vad du ska testa
 2. Skaffa anteckningsblock och bestäm tidsintervall
 3. Skriv ned vad du äter (livsmedel), när och hur du känner dig
 4. Toavanor, sömnvanor
 5. Blodsocker
 6. Analysera resultatet, titta efter avvikelser
 7. Eliminera misstänkta livsmedel
 8. Repetera

Titta på videon för att få hela sammanhanget och alla instruktioner för hur du blir en grym vetenskapsman med dig själv som labbråtta. Jag lovar att det inte dröjer länge innan du har riktigt intressant information om din egen ämnesomsättning. Sluta titta på vad alla andra gör och börjar göra det som fungerar för just dig.

Följ min youtube-kanal och spana gärna in mina andra videos!


Similar posts
 • Cryocabins en verklighet för oss i no... Jag har ju skrivit en del om köldterapi tidigare som en metod för att kickstarta immunförsvaret och förbränningen. Kalla bad och kallduschar är otroligt effektivt för att tighta till huden och öka frisättningen av tillväxthormon och testosteron. Såg för något år sedan att det fanns cryocabins i USA och att vissa kändisar har dem hemma, [...]
 • Mejerifria & plantbaserade ̶... Idag tänkte jag prata lite om ”mejerier” eller ersättningar till mejerier från växtriket. Det finns ju en hel del ”mjölk”, ”yoghurt” och ”ost” som inte kommer från kor, får eller getter. Vad ska man välja när man är keto? Mandelmjölk Man kan göra latte på mandelmjölk, kaffe och kanel eller dricka som den är. Nackdelen [...]
 • Mätprojektet vecka 4: Svält och svull Då var vecka 4 avklarad och här kommer en försenad rapport. Syftet har alltså varit att mäta morgonens blodsocker varje dag tillsammans med blodketonerna för att se hur strikt mätande förändrar min kropp. Bieffekten är optimal ketos/ketoadaptering, och jag kan säga att på resande fot är det omöjligt. Japp, du läste rätt. Jag är inte [...]
 • Glukoneogenes, fasta och kontinuelig ... Vissa har reagerat på att jag skriver om glukoneogenes som en anledning till att jag försöker undvika fasta, och undrar om glukoneogenes är bra eller dålig. I min bok Fettfrälst (som man hittar under fliken böcker) skriver jag om fasta och fettfasta för att komma in i ketos, och det är inte samma sak att [...]
 • Mänsklig laddare från Succeeder ̵... Inlägget är i samarbete med Succeeder Den här mänskliga laddaren (Human Charger) från Succeeder har jag testat 4 långa flygresor nu och måste, till min förvåning säga att den faktiskt funkar! 😀 Ursprungligen är den designad för att eliminera jetlag men jag använder den när jag är trött på eftermiddagen också, och planerar att använda [...]

58 Kommentarer

 1. avatar Camilla
  12 januari, 2017    

  Hej Martina! Är 26 år och haft hormonella problem i flera år sedan jag fick diabetes typ1 för 11 år sedan…. MEN det börjar ordna upp sig. Största problemet är mina grova sömnproblem… Kan inte sova… Fattar inte vad det är. Har energi och mår jätte bra i vanliga fall MEN sömnen har förstört så otroligt mycket för mig. Sömnproblemen började för ca 5 år sedan och jag hoppas att det faktiskt är mitt låga progesteron som är problemet. Har ju ganska mycket vätska i kroppen också, svårt att bli av med på mage och höfter men äter otroligt rent och nyttigt, tar en lång promenad varje dag ( för pressar jag mig blir det ännu svårare att somna, mina binjurar visade att jag låg lågt på kortisol i ett salivtest och jag som trodde de var tvärtom för jag är ju energisk och kan inte sova…

  Jag undrar vad du tycker om progesteron kräm? Jag har beställt Onas progesteronkräm men inte hämtat ut den ännu. Har börjat med olika vitaminer och mineraler sedan augusti förra året. Kanske ordnar det upp sig självt eller så behöver jag detta tillskott av prog kräm?

  Snälla skriv och förklara lite om den här progesteron krämen. Minns att du hade bra könshormoner men har du testat prog krämen, hade du lågt prog då?

  Mitt progesteronvärde i saliv låg på 64 och referensvärde var 124-446.. Vad tror du? Jag har god kontroll över min diabetes och häller bra värde för det är oerhört viktigt men ACK så svårt med typ 1 diabetes. Era värde klagar ni på och jisses vad glad jag och alla andra typ ettor varit lyckliga av era värde…

  0
  • avatar Martina
   12 januari, 2017    

   Hämta ut progesteronkrämen och bara börja, det är inget att vara rädd för kör!

   När det gäller sömnen så måste det blir prio 1, utan sömn fungerar ingenting. Släck ned vid 7 tiden på kvällen, inga skärmar!!! Meditera, ta ett varmt bad och gå och lägg dig vid 22. Kan du inte sova 22, fokusera på din andning och slappna av. Till slut förstår kroppen att den ska sova på natten, det är en process så låt det ta lite tid.

   0
   • avatar Camilla
    12 januari, 2017    

    Tack, jag har hämtat ut Onas nu! 🙂

    Jag har provat det, allt i fem år så de måste vara någon stark hormonell obalans.. 🙁 Hoppas så på att de är mitt låga progesteron! Kan det vara så?

    0
    • avatar Martina
     13 januari, 2017    

     Ja det kan det.

     0
 2. avatar Anne-Marie
  12 januari, 2017    

  Hej Martina!
  Det du pratar om på videon har du det skrivet någonstans? Jag som hörselskadad har inte en chans att uppfatta vad du säger och för mig är detta viktigt då jag inte kommer vidare med min viktminskning.

  0
  • avatar Martina
   12 januari, 2017    

   Ja du kan gissa innehållet från sammanfattningen i inlägget, men allting står inte i skrift. Jag varvar text, ljud och bild.

   Du ser på sammanfattningen:
   anteckna rigoröst allting du äter, gärna också toavanor, sömn osv men vilka livsmedel du äter är det viktiga. Kalorier är skitsamma, räkna inte dom. Mät gärna blodsocker också. Analysera insamlad information och titta efter avvikelser, är det något som sticker ut? Blir du förstoppad av något? Går du upp i vikt av något? Man ser ganska snart samband. Eliminera de misstänkta faktorerna. Repetera.

   0
   • avatar Carin
    12 januari, 2017    

    Låter verkligen bra. Jag blir mer och mer klar över hur du menar när du beskriver mer så här tydligt! Men om man antecknar vad man äter och vill analysera vad som ger viktuppgång borde väl mängden av ett visst livsmedel också spela roll? Jag har tex kunnat minska i fp genom att äta mindre mängd kött och fett, tror jag.

    0
    • avatar Martina
     12 januari, 2017    

     Ja rimligen haha, men det är inte riktigt min upplevelse (ännu!) Sen riktar sig denna videon mest till viktplatå-personer som verkligen inte kommer vidare. Det KAN vara att man äter fööör mycket… men varför? Vad triggar överätningen?

     0
     • avatar Carin
      12 januari, 2017    

      Ja, det är superspännande grejer. Själv får jag verkligen märkliga effekter av mejerier och nötter. De ger ökat ätande trots att de innehåller mkt energi och alltså äter jag en massa extra energi som ger viktuppgång. Så var min julhelg :). Sen till vardags när jag enbart äter kött fisk och grönsaker med majonäs och olivolja/smör så får jag inte ökad hunger. Om jag blir sugen så är det alltid sug efter mjölkprodukter och nötter. Direkt när jag ätit lite ost så blir jag förstoppad ca 1 vecka! Och såklart ger det viktökning.
      Som flera kommenterat tidigare så är det lite tuft att man alltid måste äta strikt för att formen ska kunna hållas. Trodde tidigare att jag kunde överäta lite mat med gräddsås och ost ibland när jag tränar så mkt, men det försämrar verkligen min form och mage direkt.

      0
     • avatar Martina
      13 januari, 2017    

      Ja de är samma här, nötter och mejerier är hemskt för formen. Vi ska bara inte TALA om NÖTSMÖR!!!

      0
     • avatar Carin
      14 januari, 2017    

      Intressant att höra att du har samma upplevelse av mejerier och nötter! Hur har du upplevt att RS som sötpotatis, kidneybönor, banan, rotfrukter vid några måltider per vecka påverkat formen? Jag känner att jag hattar mellan två ”tänk” här. Det ena, att det kan vara bra för förbränning och allmän hälsa att äta lite sånt ibland, det andra tänket, att aldrig öka kh.

      0
     • avatar Martina
      15 januari, 2017    

      Ja det är verkligen två tänk, men jag tänker att lite RS från sötpotatis, banan, kidney är helt okej och bra för hälsan. Men det strider mot det strikta ketotänket, jag vet inte hur man ska lösa det. Just nu kör jag min RS för att slippa leva på smör och anka 🙂

      0
   • avatar Anne-Marie
    12 januari, 2017    

    Tack! Nu gäller bara att införskaffa en blodsockermätare och börja mäta och jag som har så svårt för nålar och stick! Men det är en annan femma!

    0
    • avatar Martina
     12 januari, 2017    

     Det är givande att mäta, du kommer inte att ångra dig! Hör av dig när du har fått ett par värden 🙂

     0
    • avatar Camilla
     12 januari, 2017    

     Som diabetiker (typ 1) tycker jag det är helt galet att skaffa sig en blodsockermätare. Ni som inte har diabetes ligger väldigt bra i blodsocker.. Det ”sticker i ögonen” på oss med typ 1 diabets som kämpar så otroligt hårt för att kunna ligga bra men ändå blir det aldrig bra. Hur ordentlig man än är med både kost och motion..

     0
     • avatar Martina
      13 januari, 2017    

      Nä, alla har rätt att använda en blodsockermätare. Du behöver inte känna att det sticker i dina ögon, det är bara ett redskap som vilket som helst 🙂

      0
     • avatar Anne-Marie
      13 januari, 2017    

      Jag vill ha koll för att inte få diabetes! Jag har tidigare legat lite nära det och försöker på alla sätt få ner blodsockret. Det har gått trögt och därför har jag inte heller gått ner så mycket i vikt. Jag måste på något sätt luska ut varför det inte funkar på mig att äta som jag ska göra. Jag började med LCHF 2008 så jag har hållit på ett bra tag nu.

      0
 3. avatar UM
  12 januari, 2017    

  Lite sent kanske, men jag vill berömma dig för ditt öppna brev till läkaren!!! Underbart.

  Har en fråga också: Jag har ett problem med att mina bröst bara växer och växer hela tiden. De är stora, gör ont och är hårda.
  Jag använder inga hormonpreventivmedel och inte heller kopparspiral. Provade Water carve från MMSports och blev lite tightare på armar, ben, ansikte och mage men brösten växte ännu mer under tiden. Det börjar bli svårt att komma i kläder och svårt att träna. Jag har magra armar och ben, mager rumpa. På magen finns det en del fett. Tror inte att det är fett som sitter på brösten utan körtlar/vatten.

  0
  • avatar Martina
   12 januari, 2017    

   Tack!

   Jag hade gått till gyn, det låter som att det är olag i ditt östro/prog av någon anledning!

   0
  • avatar Camilla
   12 januari, 2017    

   Det låter precis som jag. Mina bröst blir ju bara större och större… Armar och ben är smala, ansikte med, händer är beniga men mage och höfter har fett. Har alldeles för lite progesteron så jag tror det bero på det hos mig 🙂

   0
 4. avatar Elvira
  12 januari, 2017    

  Nu har jag skrivit en lista på alla de saker jag misstänker att jag KANSKE kan vara känslig mot.

  Men skulle du då alt 1: ta bort alla på en gång och se om det gör någon skillnad, sedan ta in ett av livsmedlen och se vad som händer eller alt 2: ta bort ett misstänkt livsmedel i taget men behålla alla andra på listan och prova en och en?

  Om man skulle göra alt 2 så är ju dock problemet att det kanske är flera av de misstänkta livsmedlen som jag är känslig mot och då blir det ju förvirrande.

  Problemet vid alt 1 är att jag inte skulle få i mig så mkt fett hehe, eftersom både smör, avokado, olivolja, MCT och kokosolja ingår… Håller på att göra ghee just nu så isf får jag typ dricka ghee… Om jag nu tål det! 😛

  Tack på förhand! 🙂

  0
  • avatar Martina
   13 januari, 2017    

   Jag hade tagit bort MCT och kokosolja, men behållt avocado och olivolja först och främst 🙂 Ghee borde du tåla, och ankfett och ister!

   0
 5. avatar Elvira
  12 januari, 2017    

  En till fråga! 🙂

  När man vill se hur ens träning påverkar blodsockret mäter jag ju innan träningen (antar att det inte får vara för nära måltid då eller?) men hur långt efter träningen bör jag mäta? Direkt efter avslutat pass eller några timmar efter?

  0
  • avatar Martina
   13 januari, 2017    

   Jag vet faktiskt inte, jag är inte expert på blodsocker men jag skulle gissa en timme efter för blodsockret rör ju sig inte sååå snabbt 🙂

   0
 6. avatar Sara
  12 januari, 2017    

  Jag började faktiskt göra nästan exakt detta för lite över en vecka sedan, har dock inte testat blodsockret för har slut på strippor och de kostar en del…

  Har haft mycket energi hela veckan men också sovit dåligt hela veckan och vaknat flera gånger på natten och haft svårt att somna om. Jag har börjat tagit glycine och experimenterar med dos just nu.

  Det är dock fullmåne nu och innan och under den brukar jag ha svårt att sova. Har du märkt någon koppling mellan fullmånen och sömn?

  0
  • avatar Martina
   13 januari, 2017    

   Ja jag är också en varulv 😀

   0
 7. avatar Josefine
  13 januari, 2017    

  Jättespännande inlägg! Tycker du det vore värt att investera i ett food intolerance test? Vet att man kan skicka iväg sitt blod för att få sånt här kollat, men det verkar vara delade meningar över huruvida resultaten faktiskt är pålitligta. Vad är din åsikt? Är det värt att köra ett test, och är det isåfall någon viss metod man bör kolla efter?

  0
  • avatar Martina
   13 januari, 2017    

   Jag vet inte faktiskt, jag har inte läst på om dom testerna 🙂

   0
  • avatar Lotta
   13 januari, 2017    

   Hej! Har kört ett IMU pro test man man ska ha klart för sig att du bara får reda på om du är intolerant i någon mån mot själva PROTEINET i livsmedlet. Dvs, du kan vara lite känslig mot det eller inte men sen kan du reagera på andra delar av livsmedlet, och det syns inte. Martinas självundersökning känns alltså mer tillförlitlig. Man kollar helt enkelt sak för sak på vad det ger för effekt och hur.

   0
   • avatar Josefine
    14 januari, 2017    

    Ja okej, tack för infot! Kör på Martinas självundersökning till att börja med då, bättre för plånboken om inte annat 😉

    0
 8. avatar Lotta
  13 januari, 2017    

  Hej Martina! Vill bara säga när det gäller sömnproblem att jag fortfarande famlar som en tok. Jag har haft det sen barnsben och min pappa också. Han var uppe och promenerade på nätterna. Jag har gått i KBT terapi utan resultat. 20 ggr. Ätit melatonin och fått en liten effekt av det men efter ett tag avtar effekten. Legat uppe otaliga nätter och inte kunnat sova. Fick komma senare till dagis när jag var liten och hade ett helvete under skoltiden eftersom jag inte sov mer än 5 timmar i snitt liten som jag var. Som vuxen har jag även provat mängder med sömnmedel men det enda som fungerar är Mirtazipin vilken är en speciell form av andidepressiv medicin som frisätter både seretonin och dopamin. Det är det enda som funkar. Tyvärr har jag fått upp i vikt ca 10 kg av det och det förstör min sköldkörtelvärden. Ringde igår desperat till min doktor för att jag ville mäta sömnen igen. (Har gjort det och sovit på sömnlabb på Riddargatan i Stockholm flera nätter) men han vet inte på råd. Vi har testat allt. Promenerar till jobbet varje dag och försöker styrketräna när jag inte är för utmattad…Har mängder med autoimmuna grejer som Hashimotos, Psoriasis, Menuieres och är opererad för stresshjärta. Utvärderar hela tiden det jag kan resp inte kan göra. Titta på tv, äta ett snacks, ta stora mängder med magnesium, glycine, HTP B6 osv. Tar emot minsta tips. Testar allt.

  0
  • avatar Lotta
   13 januari, 2017    

   Har köpt bluelightblockers när jag tittar på TV och har en speciell UV lampa på skrivbordet. Äter pyttelite mörk chocklad med stevia ibland på morgonen för att väcka systemet men aldrig på kvällen. Försöker hålla blodsockret någorlunda konstant med grönsaker och proteiner. Är opererad för cystor och endometrios. Har använt Progesteroncreme och fått mindre spänningar i kroppen av det.. Står ut med alla autoimmuna saker även fast jag tycker de är jobbiga men sömnen som alltid har varit en plåga börjar bli helt omöjlig att leva med. Tar som sagt tacksamt emot allt.

   0
  • avatar Martina
   13 januari, 2017    

   Har du testat muntejp och har du mätt dina homocysteinvärden?

   0
   • avatar Lotta
    13 januari, 2017    

    Muntejp kan jag inte använda eftersom jag har lymfödem i näsan och inte kan andas genom den. Men nej, hur mäter jag mina honocysteinvärden och vad kan de betyda? Tack!

    0
    • avatar Martina
     14 januari, 2017    

     Aha de förklarar saken, syrebrist ger extremt dålig och lågkvalitativ sömn. Har du inte blivit erbjuden en CPAP av vården?

     Homocysteinvärden visar inflammation i kroppen, korellerar ofta med MTHFR-mutation att man inte kan bryta ned B9 och B12 och har brist på dessa. Kan också göra ett B12-test eller ett MTHFR-test.

     0
     • avatar Lotta
      17 januari, 2017    

      Tack snälla. CPAP har jag gjort men inte Homocysteinvärdet.

      0
     • avatar Lotta
      17 januari, 2017    

      CPAP har jag inte gjort. Det är ju en mask för sömnapne. Läste fel. Tänkte på snabbsänka. Jag har en bettskena. Lite kuriosa är att jag skrivit upp homocystein på en lapp när jag gick till doktorn och han rullade själv fram till lappen och läste och sen sa han att ”det där testet kan vi göra. Hur har du fått reda på det?” Av min kompis Martina sa jag. Då gör vi som din kompis säger sa han. Det var ju lite kul ju.

      0
     • avatar Martina
      18 januari, 2017    

      Haha så roligt Lotta! 🙂 Tror att svaret på testet kan hjälpa dig, åtminstone med fler ledtrådar. CPAP nämnde jag för att jag tror att det skulle revolutionera din sömn.

      0
     • avatar Lotta
      18 januari, 2017    

      Hej igen. Här går det undan. Fick göra en sömnutredning på stört över natten med sömnutrustning. Visade att jag har sömnapne. Har redan bettskena som jag betalat själv men det hade jag fått betalt med dessa dåliga värden. Ska få den justerad dock innan vi kolla på CPAP. Du hade rätt Martina. Du är bäst!

      0
     • avatar Martina
      18 januari, 2017    

      Underbart att höra, roligt att vara till hjälp 🙂

      0
    • avatar Lin
     14 januari, 2017    

     Interessant og relevant videoserie som kanskje kan bidra med økt forståelse. http://www.helenaonneby.se/holistisk-halsa/en-fantastisk-serie-om-funktionsmedicin-och-autoimmunitet/

     0
     • avatar Lotta
      18 januari, 2017    

      Tack Lin. Det var mycket att titta på.

      0
 9. avatar Josefine
  14 januari, 2017    

  En fråga till!

  Jag var jätteglad att se det här inlägget för jag har varit fast på en viktplatå sedan i September. Jag körde periodisk fasta i somras, väldigt mycket, och det fungerade utmärkt till en början men jag gick sedan tillbaka upp till min platåvikt hur mycket mer jag än fastade. Så jag hoppade över till strikt keto och har mer eller mindre legar i den ”optimala” zonen (1.5-3.0) i ca 6 veckor. MEN, jag har inte gått ned ett gram. Tycker inte jag ser någon skillnad i spegeln och jag har blivit signifikant svagare i gymmet.

  Jag är 26 år och ligger på 17% bodyfat så jag är redan relativt lean, lyfter tungt och har tidigare tävlat i fitness, så träningen har jag koll på. Mejerier och nötter är ingen del utav min diet, utan jag kör strikt keto MINST 90% av tiden. Har loggat mat och blodsocker utan att hitta några uppenbara triggers eller problematiska livsmedel.

  Har du någon ide om vad det kan vara som pågår? Vad kan man göra för att sluta bli svagare och börja tappa fett? Jag börjar tappa hoppet om att jag ens KAN gå ned de sista kilona. Jag älskar keto och mår i övrigt svinbra, men jag förstår inte varför absolut ingenting händer.

  Vore väldigt tacksam för svar!

  0
  • avatar Martina
   15 januari, 2017    

   Jag hade testat att cykla kalorier och ändra fettsammansättning, tex sluta med smör och börja med ankfett eller sådana saker. Det finns alltid grejer att experimentera med 🙂 Promenader, cardio, HIT, fasta osv. Det är bara att testa på, du är ju redan lean så det kommer inte att vara superlätt.

   0
 10. avatar Hanne
  14 januari, 2017    

  Den där blåa färgen är helt SPOT ON på dig – löve it

  0
  • avatar Martina
   15 januari, 2017    

   TACK!

   0
 11. avatar Jenny
  16 januari, 2017    

  Hej Martina!

  Hur länge rekommenderar du att man ska fortsätta med en ”taktik” innan man byter? Jag har i en vecka kört min vanliga lchf mejerifri kombinerat med 16:8. Stenhård koll på att inte överäta och blandad träning, cardio och styrketräning. Borde alltså reducerat mitt kaloriintag betydligt men har inte gått ner ett gram! De 4 kg som jag gått upp de senaste två månaderna verkar sitta senhårt runt magen. 🙁

  Tack för en fantastisk blogg!

  Jenny

  0
  • avatar Martina
   16 januari, 2017    

   Jag tror på att skippa cardion och skippa kaloritänket, kanske också skippa fastan och testa det när du testat detta i minst 2-3 veckor. Kortare än så vet du inte om du bara är lite förstoppad 😉

   0
 12. avatar Elisabeth
  17 januari, 2017    

  En fråga: blodsockermätaren du visar i videon, innebär det att man måste sticka hål i fingrarna (eller någon annanstans på kroppen) för att få värdet? Eller är det en sån där modern där man inte behöver det?

  ”Nålsticksrädd”

  0
  • avatar Martina
   18 januari, 2017    

   Ja man sticker sig själv

   0
   • avatar Elisabeth
    18 januari, 2017    

    Okej, då är det inget för mig, tyvärr. Kan Ketonixen vara ett alternativ?

    0
    • avatar Martina
     18 januari, 2017    

     jodå

     0
 13. avatar Silvia
  2 februari, 2017    

  Hej Martina
  Jag tänker prova det du pratar om i din video. 🙂
  Jag undrar vilken blodsockermätare ska jag köpa. Du hänvisar till den här sidan:
  https://www.med24.se/hemmatester/blodsockermaetare/blodsockermaetare

  Men. Jag har inte hittat den som du håller i handen på din video. Vilken ska jag köpa då?
  Eller alla är bra?
  Nästa fråga är – om jag ska äta 3 gånger per dag då ska jag sticka mig 6 ggr – före och efter maten? och plus om jag ska träna den dagen så också före och efter träning och då blir det 8 ggr per dag?

  🙂 🙂 🙂

  Hoppas du kommer ha tid och kan svara på mina frågor.
  Stor tack
  Ha en bra dag!

  0
  • avatar Martina
   2 februari, 2017    

   Du behöver bara sticka dig på morgonen efter uppvaknandet, 1-2h efter måltid och 1h efter träning = 3 gånger per dag 🙂 Freestyle freedom lite har dom på den sidan du länkar, abbotstore har freestyle precision xtra!

   0
 14. avatar Silvia
  2 februari, 2017    

  Det låter som väldigt många stick! haha
  Men kanske det är så?! 🙂
  Måste man då sticka sig bara i fingrar?

  Kram

  0
 15. avatar Olivia
  2 april, 2017    

  Hej Martina!
  Har kört keto sedan november-16 utan att räkna kalorier med både styrketräning och cardio.
  Har kanske 5kg fett att tappa, eventuellt mindre då jag har rätt mycket muskler. Upplever att fettet rört på sig och att jag har betydligt mindre fett runt magen nu, men det går oerhört segt. Körde därför en intensiv period med morgonpromenader varje morgon innan frukost, träning varje dag OCH kalorirestriktion med fakirdiet. Trodde att kilona skulle rinna av, men det hände absolut INGENTING!
  Till saken hör att jag har varit oerhört stressad i jobbet tidigare och haft problem med sockerberoende i omgångar av återfall. Undrar om detta kan vara bidragande faktorer till att kroppen vägrar släppa på fettet? Att jag stressat den med insulintoppar och dalar under en lång period följt av hetsträning och kalorirestrektion?
  Min fråga är om jag ska skippa morgonpromenderna och köra ditt upplägg för Leptinprotokoll istället? Jag testade att äta en megafrukost imorse, vilket resulterade i att jag fick feberliknande symptom och ”däckade”. Vaknade 4 timmar senare och var jättevarm och trött! Då åt jag exakt 53g protein, (ägg, makrill, pannbiff) 14g kolhydrater totalt (spenat, samt av föregående ägg, makrill, pannbiff). Minns att jag fick samma symptom efter att ha ätit en större mängd socker/snabba kolhydrater. Vad är bästa upplägget tror du?

  0
  • avatar Martina
   3 april, 2017    

   ”Till saken hör att jag har varit oerhört stressad i jobbet tidigare och haft problem med sockerberoende i omgångar av återfall.” Ja!

   Kör enligt leptinprotokollet, du har uppenbarligen en del hormoner att stabilisera. Främst kortisol. Ät inte så mycket att du däckar, dra ned mängderna lite 🙂

   0
 16. avatar Olivia
  2 april, 2017    

  Ps. Jag vågar inte sticka mig med ketostickor. 🙂

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Välkommen! Jag som driver den här bloggen heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, LCHF/ketogen kost, träning, målplanering, produktivitet och lifestyle design!

Alla kommentarer godkänns manuellt och besvaras så fort som möjligt. Klicka här för att kontakta mig personligen

Jag har alltid jobbat med forskning på olika sätt och just nu jobbar jag som scientific editor i Kina. Närmare bestämt Shanghai där jag bott snart 3 år. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Senaste kommentarerna

Annonsera via Tailsweep